Menu
Menu
-

Benodigdheden backpacken

Soorten backpacks

Dagrugzak

Als u gaat backpacken heeft u waarschijnlijk ook een dagrugzak nodig. Een flinke wandeling, bezoek aan een stad of dorp of dagtrip wordt doorgaans namelijk niet ondernomen met de backpack op de rug wanneer u meerdere dagen op dezelfde bestemming blijft. Een dagrugzak kan flink variëren qua inhoud, aangezien sommige mensen nu eenmaal meer willen vervoeren dan anderen. Als u zich aan de inpaklijst hieronder houdt, dan zou een dagrugzak van 20-30 liter moeten volstaan.

Reistas / duffel bag

Een reistas is niet aan te raden als rugzak of 'backpack'. Deze handige tassen zijn namelijk uitermate geschikt voor woon-werkverkeer, dagelijkse (sport)activiteiten en dagtrips. Mocht u dus overwegen om een reistas of duffel bag aan te schaffen voor uw backpack avontuur, dan raden wij u dat af. Reistassen beschikken over het algemeen echter wel over een groter volume dan backpacks, waardoor deze tassen zeer geschikt zijn om mee te nemen op autovakanties.

Backpack

Een backpack dient natuurlijk over voldoende ruimte te bieden om uw spullen in te kunnen pakken, maar het is ook belangrijk om te kijken naar draagcomfort en het aantal vakken. Gaat u op een verre reis naar bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika voor langere tijd, kies dan voor een backpack met een inhoud van minimaal 50 liter.Best verkochte reisartikelen

Backpacken

Naast een goede backpack of reistas is het natuurlijk ook slim om te kijken naar de juiste aanvullingen op uw uitrusting. Gaat u kamperen of op reis naar een koude bestemming, denk dan aan een slaapzak of slaapmat. Bezoekt u juist een tropische bestemming, denk dan aan een reisklamboe en regenkleding. Om uw backpack avontuur zo succesvol mogelijk te maken heeft Outdoorsupply een overzicht gemaakt van de belangrijkste onderdelen van uw outdoor gear.

Slaapmat

Door het isolerend vermogen van een slaapmat heeft u geen last meer van een koude ondergrond. Een goede slaapmat houdt de kou buiten en zorgt ervoor dat u bij temperaturen ver onder nul toch warm blijft. Let er bij de slaapmatten goed op of deze warm genoeg zijn voor uw bestemming. Gaat u naar een bestemming waar de temperaturen ver onder nul liggen? Gebruik dan een slaapmat met een isolatiewaarde van tenminste 3.0.

Slaapzak

Een goede slaapzak is van levensbelang wanneer u overnacht in een koude omgeving. Een goed geïsoleerde slaapzak biedt voldoende warmte om uw lichaam op te warmen en warm te houden. De vulling van de slaapzak bepaalt in grote mate het vermogen om te verwarmen. Zo is een donzen slaapzak over het algemeen warmer, beter ventilerend en isolerend dan een synthetische slaapzak.

Pannenset

Een pannenset voor de camping zorgt ervoor dat u in staat bent om eenvoudig uw maaltijden klaar te maken. De pannen zijn gemaakt van sterke materialen als aluminium, RVS en titanium, waardoor ze bestand zijn tegen een stootje, eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken.

Kookgerei

Behalve een pan kunt u natuurlijk ook een gasstel, bestek, thermosfles of reisbeker nodig hebben. Deze en andere accessoires maken uw verblijf op de camping een stuk eenvoudiger en aangenamer. Het voordeel van dit kookgerei is het feit dat deze ontworpen zijn door gespecialiseerde topmerken als Stanley PMI, Vango, Trekmates en Light My Fire.

Accessoires

Naast de standaarduitrusting zijn er natuurlijk nog talloze andere kampeerproducten op te noemen. U kunt hierbij denken aan een zaklamp, zakmes, EHBO-set, waterfles, opbergbakjes, campingstoel en windscherm. Naast deze kampeerproducten hebben wij een nog veel groter assortiment handige producten voor het kamperen.

Inpaklijst

Best verkochte reisartikelen