Menu
Menu
-
Prijs
Levertijd
Korting

Lawinepieper

Een lawinepieper is een apparaat dat uw overlevingskansen in geval van een lawine aanzienlijk verhoogd, omdat deze een radiozender heeft waarmee hulptroepen of uw skipartners u kunnen opsporen wanneer u onder de sneeuw terecht bent gekomen. De pieper draagt u onder de kleding en is makkelijk mee te nemen. De pieper behoort tot de standaard uitrusting van de skiër die graag off-piste gaat. De lawinepieper dient aangezet te worden zodra u uw ski's aantrekt: de pieper zendt een signaal uit tot u deze weer uitzet.

Lawine Pieper

Wanneer u in een lawine terecht komt en onder de sneeuw belandt is de gemiddelde overlevingstijd 15 tot 18 minuten. In deze tijd is het dus belangrijk dat u wordt gevonden en een lawinepieper kan deze kans aanzienlijk verhogen. De pieper zendt een frequentie van 457 kHz uit waardoor u makkelijker te vinden bent voor de hulptroepen en uw ski- of wandelpartner. Samen met de sneeuwschep en sneeuwsonde wordt de pieper ook wel onderdeel van de heilige drie-eenheid genoemd en is deze dus essentieel om mee te nemen wanneer u off-piste gaat skiën of wandelen.

Veelgestelde vragen

Wat is een lawinepieper?

De lawinepieper is een radiozender en ontvanger die onder uw kleding gedragen wordt. Het is een beeldscherm met vaak 3 antennes waarop u de richting van een slachtoffer kunt vinden. Het heeft een zoek-en zendmodus waarmee u slachtoffers kunt vinden of u gevonden kunt worden. 


Wat kunt u met een lawinepieper doen?

Een lawinepieper zendt een signaal uit met een frequentie van 457 kHz. Deze frequentie kan door andere lawinepiepers gevonden worden via de zoekfunctie. Zo kunt u iemand opsporen die onder de sneeuw is bedolven of kunnen reddingswerkers u snel opsporen. Alle lawinepiepers kunnen de het signaal van elkaar ontvangen omdat ieder merk dezelfde frequentie gebruikt.

Wilt u uitgebreid en specialistisch advies over een lawinepieper? Bekijk dan onze lawinepieper adviespagina en kom alles te weten!