Menu
Menu
Prijs
Levertijd
Korting

Lawinepieper

Een lawinepieper is een apparaat dat uw overlevingskansen in geval van een lawine aanzienlijk verhoogd, omdat deze een radiozender heeft waarmee hulptroepen of uw skipartners u kunnen opsporen wanneer u onder de sneeuw terecht bent gekomen. De pieper draagt u onder de kleding en is makkelijk mee te nemen. De pieper behoort tot de standaard uitrusting van de skiër die graag off-piste gaat. De lawinepieper dient aangezet te worden zodra u uw ski's aantrekt: de pieper zendt een signaal uit tot u deze weer uitzet.

Lawine Pieper

Wanneer u in een lawine terecht komt en onder de sneeuw belandt is de gemiddelde overlevingstijd 15 tot 18 minuten. In deze tijd is het dus belangrijk dat u wordt gevonden en een lawinepieper kan deze kans aanzienlijk verhogen. De pieper zendt een frequentie van 457 kHz uit waardoor u makkelijker te vinden bent voor de hulptroepen en uw ski- of wandelpartner. Samen met de sneeuwschep en sneeuwsonde wordt de pieper ook wel onderdeel van de heilige drie-eenheid genoemd en is deze dus essentieel om mee te nemen wanneer u off-piste gaat skiën of wandelen.

Veelgestelde vragen

Wat is een lawinepieper?

De lawinepieper is een radiozender en ontvanger die onder uw kleding gedragen wordt. Het is een beeldscherm met vaak 3 antennes waarop u de richting van een slachtoffer kunt vinden. Het heeft een zoek-en zendmodus waarmee u slachtoffers kunt vinden of u gevonden kunt worden. 


Wat kunt u met een lawinepieper doen?

Een lawinepieper zendt een signaal uit met een frequentie van 457 kHz. Deze frequentie kan door andere lawinepiepers gevonden worden via de zoekfunctie. Zo kunt u iemand opsporen die onder de sneeuw is bedolven of kunnen reddingswerkers u snel opsporen. Alle lawinepiepers kunnen de het signaal van elkaar ontvangen omdat ieder merk dezelfde frequentie gebruikt.

Wilt u uitgebreid en specialistisch advies over een lawinepieper? Bekijk dan onze lawinepieper adviespagina en kom alles te weten!