Skibril kopen

Verschillende soorten glazen

Ski goggles zijn te verkrijgen met verschillende soorten lenzen. Er bestaan namelijk skibrillen met donkere glazen, glazen voor bewolking, gemiddeld zonlicht, fel zonlicht en zeer fel zonlicht. Van elke soort glazen zullen wij hieronder kort uitleggen wat de precieze kenmerken zijn.

Bekijk alle kleuren >

Zwart en grijs

De kleuren die licht het beste filteren zijn zwart en grijs. Skibrillen met zwarte of grijze lenzen zijn dan ook populair onder wintersporters, aangezien deze kleur lenzen het beste in staat zijn om fel licht en schitteringen te voorkomen. Hoewel kleuren goed worden weergeven door zwarte en grijze lenzen is het wel lastiger om diepte in te schatten wanneer er minder licht (bv. bij bewolking) is.

Zwarte of grijze lens >

Goud / oranje

In het donker, bij schemerlicht of zware bewolking komt een gouden, oranje of bruine lens het best tot haar recht. Deze kleuren zijn het best in staat om verschillen in bijvoorbeeld het landschap of de piste weer te geven. Door dit contrast bent u beter in staat om verschillen in hoogte in te schatten. 

Gouden / oranje lens >

Rood / oranje

Hoewel de meeste skibrillen beschikken over meerdere (verwisselbare) lenzen zijn er ook mensen die slechts één kleur lens willen. Rood of oranje lenzen zijn dan het meest geschikt, aangezien deze gebruikt kunnen worden voor zowel zonnige als bewolkte dagen. Universeel gezien is dit de beste keus.

Rode / oranje lens >

Geel

Voor donkere en bewolkte dagen op de piste kunt u het beste kiezen voor een gele lens. Lenzen in deze kleur zorgen ervoor dat u veel contrasten ziet waardoor het zicht verscherpt. Het zien van contrast is zeer belangrijk wanneer u met veel snelheid van hoogte verandert. 

Gele lens >

Roze

Wanneer u ook 's avonds gebruik wenst te maken van uw skibril kunt u het beste kiezen voor een roze lens. Deze kleur zorgt net als geel voor een scherper zicht en kan dus ook worden gebruikt in het donker. 

Roze lens >

Cylindrische of sferische lens


Cylindrische lens

Een cylindrische lens is een platte lens die vaak voorkomt bij goedkopere skibrillen. Een cylindrische lens wordt gekenmerkt door het feit dat deze een minder breed gezichtsveld biedt dan een sferische lens en dat licht wordt verbroken.

Aanbevolen voor:
+Beginners+Niet frequente wintersporters+Prijsklasse: €

Cylindrische skibrillen >

Sferische lens

Sferische lenzen zijn bol van vorm. Deze soort lenzen zorgen voor een breder gezichtsveld en minder schittering in uw ogen. Daarnaast bereikt licht bij een sferische lens uw oog in een rechte lijn, waardoor uw zicht minder vertekend en scherper wordt.

Aanbevolen voor:
+Frequente wintersporters+Mensen met minder goede ogen+Prijsklasse: €€ - €€€

Sferische skibrillen >

Extra keuzes

Anti-fog coating

Tijdens het skiën of snowboarden zijn er weinig dingen die irritanter én gevaarlijker zijn dan een beslagen skibril. Veel goggles zijn daarom tegenwoordig uitgerust met een anti-fog coating. Dit laagje op de binnenkant van de skibril voorkomt of vermindert condensvorming. 

Skibril met anti-fog coating >

Spiegelende coating

Een spiegelende coating op een skibril voorkomt schitteringen waardoor u bijvoorbeeld verblind wordt door het zonlicht en lelijk ten val komt. Tegenwoordig kunnen skibrillen in elke kleur beschikken over een spiegelende coating. 

Skibril met spiegelende coating >

Verwisselbare lens

Een verwisselbare of tweede lens is zeer handig wanneer de weersomstandigheden of de lichtinval plots omslaat. Zo kunt u kiezen voor lenzen geschikt voor donker weer of juist fel licht, afhankelijk van de situatie. 

Skibril met verwisselbare lens >

Gepolariseerde lens

De weerkaatsing of schittering van het licht op oppervlakten zoals sneeuw kan erg schadelijk zijn voor uw ogen. Door middel van een skibril met een gepolariseerde lens kunt u uw ogen optimaal beschermen tegen de weerkaatsing van het licht. Gepolariseerde lenzen kunnen bijna ieder weer- en lichttype aan en reduceren de schittering van de zon bijna volledig. Daarnaast verbeteren ze het contrast, wat minder vermoeiend is voor de ogen. Een skibril met gepolariseerde lens zorgt dus voor een optimaal en met name helderder zicht tijdens het skiën. 

Skibrillen met gepolariseerde lens >

Meekleurende lens

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een skibril met een meekleurende lens. Skibrillen met een meekleurende lens zijn geschikt voor alle weersomstandigheden, omdat de lens zich automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden. Bij bewolking kleurt een meekleurende lens bijvoorbeeld donkerder en bij zonnig weer kleur de lens juist weer lichter. Dit levert als voordeel op dat u gewoon rustig door kunt skiën bij wisselende weersomstandigheden en dat u niet steeds uw lens hoeft te verwisselen. 

Skibrillen met meekleurende lens >

Over bril te dragen

Draagt u normaal gesproken een bril en zoekt u een skibril die hier overheen past? Dit is geen enkel probleem. Een deel van de merken die verkrijgbaar zijn op Outdoorsupply verkoopt skibrillen die geschikt zijn om over uw bril te dragen. Bij deze skibrillen is extra ruimte gemaakt voor het frame en de pootjes van uw bril. Een skibril die geschikt is om over uw bril te dragen kunt u vaak herkennen aan de toevoeging: OTG (Over the glasses). Het assortiment OTG is beperkt, maar heeft wel als voordeel dat u geen contactlenzen hoeft te dragen. 

OTG Skibrillen >

Prijsklassen

Budget € 0 - € 50

Voor mensen die slechts één keer op wintersport gaan of verwachten dat ze de skibril slechts sporadisch zullen gebruiken hebben wij een aantal goedkope skibrillen geselecteerd. Deze skibrillen beschikken vaak over een enkele lens geschikt voor donker weer, bewolking of gemiddeld zonlicht. Deze budget skibrillen zijn dus niet aan te raden voor gebruik bij fel zonlicht.

Budget skibrillen >

Voordelige keus € 50 - € 150

U gaat meer dan één keer op wintersport en zoekt een goede skibril die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden, met een sferische vorm, anti-fog of spiegelende coating. U hoeft echter niet het beste van het beste en betaalt liever niet de hoofdprijs voor een skibril. Bevinden uw wensen ten aanzien van een skibril zich in deze categorie, kijk dan eens naar onze skibrillen van  € 50,- tot € 150,-. 

Voordelige skibrillen >

Exclusief € 150+

Voor u telt enkel het beste van het beste. U bent een echte liefhebber van wintersport en staat het liefst het hele jaar op de piste. U vindt dan ook dat u een uitstekende skibril nodig heeft die zijn investering vanzelf terug verdient. Kijk dan naar een high-end skibril van Smith of Uvex, waarmee u bijvoorbeeld razendsnel van lens kunt wisselen, een zeer scherp beeld heeft en geen vertekend beeld krijgt bij verandering in hoogte. 

Exclusieve skibrillen >

Onze merken

Smith

Het in 1965 door Dr. Bob Smith opgerichte merk is begonnen met de productie van brillen. Smith was tandarts van beroep en gebruikte zijn apparatuur bij het maken van de brillen. Met medewerking van topsporters creëert Smith tegenwoordig innovatieve skibrillen van de hoogst mogelijke kwaliteit.  

Smith skibrillen >

Uvex

Het Duitse Uvex is het wintersport merk bij uitstek! Uvex staat bekend om haar innovatieve producten die boordevol zitten met de allernieuwste technologieën. Daarnaast gebruiken ze uitsluitend hoogwaardige materialen waardoor de producten niet alleen zeer sterk en stevig zijn maar ook nog eens jarenlang mee gaan. 

Uvex skibrillen >

POC

Het Zweedse POC heeft als voornaamste missie om de wintersporter optimaal te beschermen met de productie van high-end skihelmen en skibrillen. Sinds 2005 produceert POC deze en andere producten in samenwerking met wetenschappers met als doel om innovatieve producten te maken die wintersporters écht optimaal beschermen.

POC skibrillen >
Alpina

 Alpina is een sportmerk dat zich voornamelijk richt op de verkoop van skihelmen en skibrillen. De skibrillen van Alpina zijn van goede kwaliteit en hebben een voordelige prijs. Alpina verkoopt brillen voor jong en oud in diverse kleuren en modellen. 


Alpina skibrillen >

Carrera

Carrera is een merk uit Oostenrijk dat zicht richt op de verkoop van outdoorproducten. De skibrillen van dit merken gaan super lang mee en zijn voorzien van sprekende, eigentijdse designs. Carrera is voortdurend bezig met het innoveren en verbeteren van haar collecties.


Carrera skibrillen >

Salomon

De skibrillen van Salomon zijn zeer gebruiksvriendelijk en staan bekend om het hoge comfort. De skibrillen zijn bovendien betaalbaar en beschikken daarom over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.Salomon skibrillen >