Menu
Menu
-
Materiaal
Kleur
Merk
Prijs
Levertijd
Korting

Lawinesonde

Een lawinesonde maakt deel uit van de zogenoemde 'heilige drie-eenheid' die u bij zich dient te dragen wanneer u off-piste gaat. In geval van een lawine kan een sonde de overlevingskans namelijk aanzienlijk verhogen. Deze is namelijk belangrijk mee te dragen in het geval u in een lawine terecht komt en een ski- of snowboardpartner bedolven raakt onder de sneeuw. Wanneer u met de sonde, van gemiddeld twee meter lang, in de sneeuw prikt kunt u de locatie van uw partner bepalen en deze vervolgens uitgraven met uw lawineschep.

Lawinesonde

Een lawinesonde is een stok van gemiddeld twee meter lang, welke opgevouwen onder de kleding kan worden gedragen dus makkelijk mee te nemen is. De sonde is essentieel om mee te nemen wanneer u off-piste gaat omdat u de levens van uw ski- of wandelpartners kan redden wanneer zij onder een lawine bedolven raken. De pieper zorgt ervoor dat u de locatie van uw partner globaal kunt bepalen, maar door met de sonde in de sneeuw te prikken kunt u de locatie nauwkeurig bepalen en uw partner uitgraven.

Veelgestelde vragen

Wat is een lawinesonde?

Een lawinesonde is een stok van meer dan twee meter lang die opgevouwen meegenomen kan worden op ski- en wandelavonturen. Het is een essentieel item wanneer u off-piste gaat omdat het levens kan redden.

Wat doet een lawinesonde?

Wanneer uw ski- of wandelpartners onder een lawine bedolven raken, kunt u met een lawinesonde de locatie van uw partner nauwkeurig bepalen. Een pieper bepaalt de locatie van uw partner globaal waarna u met de sonde in de sneeuw te prikken de locatie van uw partner nauwkeurig kunt bepalen.

Wilt u uitgebreid en specialistisch advies over een lawinesonde? Bekijk dan onze lawinesonde adviespagina en kom alles te weten!