Menu
Menu
-

Skihelm kopen


De juiste maat skihelm bepalen


Het is belangrijk om de juiste maat helm te kiezen om uw hoofd optimaal te beschermen tegen letsel. Gemiddeld genomen heeft een meisje van één jaar oud een hoofdomtrek van 46 cm. De maximale hoofdomtrek ligt op 64 cm. Bij iedere skihelm vindt u een maattabel met de juiste hoofdomtrek.

Om uw hoofd goed op te kunnen meten is het belangrijk dat u het meetlint een vingerbreedte boven uw wenkbrauwen plaatst (ongeveer 2 cm), iets boven uw oren en onderaan uw schedel. Vervolgens kunt u simpel maar nauwkeurig uw hoofdomtrek meten.

De skihelmen uit ons assortiment zijn vaak te verstellen voor een perfecte pasvorm. Normaal gesproken zou de skihelm echter al prima moeten passen wanneer u de juiste maat heeft gekozen. Om te testen of de skihelm goed past dient u de helm niet vast te maken en op uw hoofd te zetten. Wanneer u uw hoofd licht op en neer beweegt zou de skihelm op zijn plaats moeten blijven. Om 100% bescherming te kunnen bieden dient de skihelm niet te bewegen.

Bekijk hier onze collectie skihelmen >

Leeftijd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

Meisje (cm)

46

48

49.25

50

50.5

51

51.25

51.75

52.25

52.75

53.25

53.75

54.25

54.75

55

55

55.25

55.25

55.25

55.25

55.25

Jongen (cm)

47.25

49.25

50.5

51.25

51.5

51.75

52

52.5

52.75

53.25

53.75

54.25

54.5

55.25

56

56.5

56.75

57

57.25

57.5

57.75


Belangrijkste kenmerken

Pasvorm

Sommige skihelmen van merken als Uvex beschikken over speciale 'fitting systems'. Er zijn flexibele flappen aangebracht in de helm zodat deze zich automatisch aanpassen naar uw hoofd, ongeacht de maat skihelm of hoofdomtrek. Let erop dat een helm niet te ver naar voren of achter zit. Op deze manier is bijvoorbeeld het voor- of achterhoofd niet goed beschermd.

Materiaal

Skihelmen zijn doorgaans gemaakt van materialen als polycarbonaat (soort kunststof), hardshell of EPS (beter bekend als piepschuim). Deze materialen zijn in staat om schokken op te vangen, sterk isolerend en bovendien ook ventilerend. Deze materialen vallen onder strenge veiligheidsnormen zoals EN 1077 B. Ondanks het feit dat de meeste skihelmen van absolute topkwaliteit zijn, is het aan te raden om deze iedere 3 tot 5 jaar te vervangen. Op deze manier bent u verzekerd van een skihelm die aan alle veiligheidseisen blijft voldoen.

Veiligheid

Skihelmen dienen het hoofd vanzelfsprekend te beschermen tegen letsel. Het is dan ook aan te raden om een skihelm aan te schaffen die voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Er is bij Uvex skihelmen dan ook voor gekozen om meerdere lagen van verschillende materialen toe te passen. De buitenste schil gemaakt van hardshell biedt in combinatie met de binnenste schil van een soort piepschuim een uiterst effectieve bescherming.

Soorten helmen


Hardshell

Tegenwoordig zijn veel skihelmen voorzien van een hardshell constructie. Een hardshell (ook wel bombshell) biedt een optimale bescherming tegen harde klappen. Ook zorgt deze constructie ervoor dat de helm niet kan worden verwoest door scherpe objecten zoals takken en rotsen. De hardshell hebben een harde buitenlaag, maar zijn van binnen lekker zacht gevoerd. Het voordeel van deze helmen is dat ze meer bescherming bieden en langer meegaan dan bijvoorbeeld in-mould helmen. Het nadeel hiervan is dat de helmen een stuk zwaarder zijn.In-mould

Helmen met een zogenaamde In-mould constructie hebben een laag van schuim onder de harde buitenkant, die de schokken opvangt bij een val. Dankzij de speciale schuimlaag zijn In-mould helmen extreem licht in gewicht. Het nadeel aan helmen met deze constructie is echter dat ze minder bescherming bieden tegen penetratie door scherpe voorwerpen.Hybride

Hybride helmen zijn een soort combinatie tussen helmen met een hardshell constructie en helmen met een In-mould constructie. Deze helmen bieden daar waar nodig de juiste vorm van bescherming. Op de plekken waar comfort het meest gewenst is wordt er gebruik gemaakt van In-mould technieken en op plekken waar bescherming tegen penetratie van belang is, wordt er gebruik gemaakt van de hardshell technieken. Hybride helmen zijn lichter in gewicht dan hardshell helmen, maar bieden meer bescherming dan In-mould helmen. The best of both worlds.


Onze merken


Uvex staat bekend om de innovatieve, hoogstaande skibrillen en skihelmen. Dit Duitse merk produceert al sinds 1926 wintersportproducten van absolute topkwaliteit. Voor een skihelm van absolute topkwaliteit bent u bij Uvex aan het juiste adres.


Smith staat garant voor innovatieve en duurzame skihelmen van hoge kwaliteit. Smith is specialist op het gebied van goggles en breidde haar collectie uit met skihelmen.


Bij Sinner staan innovatie, kwaliteit, prestaties en design hoog in het vaandel. De producten van Sinner worden geproduceerd in samenwerking met atleten en artiesten, waardoor trendy maar kwalitatief hoogwaardige skihelmen worden ontworpen.

POC is een bekend Zweeds merk dat zicht met name richt op de verkoop van skibrillen en skihelmen. De helmen van dit topmerk zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn voorzien van innovatieve, eigentijdse designs.Veiligheid staat bij POC voorop en de helmen worden alvorens ze op de markt komen altijd uitvoerig getest door een professioneel team van topsporters.

Giro heeft een breed assortiment skihelmen met moderne designs. Giro maakt uitsluitend gebruik van stevige materialen die optimale bescherming bieden bij een val. De helmen van dit kwaliteitsmerk zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen en zijn voor jong en oud.


Het Franse merk Salomon heeft diverse collecties skihelmen met een optimaal gebruikscomfort. De helmen van Salomon voelen prettig aan op uw hoofd en bieden een goede bescherming bij een val. Salomon verkoopt zowel skihelmen voor volwassenen als voor kinderen en de helmen zijn verkrijgbaar in hippe kleuren.


Prijsklassen


Budget €0 - €100

Gaat u voor de eerste keer op wintersport of wenst u voor een enkele wintersportvakantie niet teveel geld uit te geven aan een skihelm, kies dan voor een skihelm van Sinner. Dit merk maakt prima skihelmen voor een betaalbare prijs. Deze skihelmen zijn uitstekend geschikt voor mensen die voor één keer op wintersport gaan of beginners die niet weten of zij vaker zullen gaan.


Voordelige keus €100 - €200

U gaat regelmatig op wintersportvakantie en zoekt een skihelm van hoge kwaliteit voor een mooie prijs. Topmerken als Smith en Uvex bieden skihelmen van zeer hoge kwaliteit vanaf €80,- aan. Behalve skihelmen voor volwassenen hebben wij ook skihelmen voor kinderen in ons assortiment. Deze prijsklasse is aan te raden wanneer u een skihelm zoekt die voorzien is van alle gemakken en comfort, maar toch een goede prijs wilt.


High-end €200+

Voor u is enkel het beste van het beste interessant. U zoekt dan ook een skihelm van absolute topkwaliteit met de hoogst mogelijke bescherming, ventilatie en isolatie. De skihelmen van Smith, Uvex en POC zijn de allerbeste in hun segment en bieden opties als een geïntegreerde skibril, de hoogste veiligheidsklassen en speciale ventilatiesystemen.Een greep uit onze collectie skihelmen