Menu
Menu

Alle veiligheid producten

Outdoorsupply is dé online shop voor alle veiligheid producten. Ons ruime assortiment bestaat uit verschillende producten zoals ski bescherming voor uw rug, knieën en meer en ook uit lawine uitrusting zoals lawine airbags en de lawine drie-eenheid die bestaat uit een pieper, sonde en schep. Deze producten komen van topmerken zoals Ortovox, ABS en POC. Voor wintersport veiligheid bent u bij Outdoorsupply dus aan het juiste adres!

Ski bescherming

Ongelukjes tijdens wintersport zijn niet ver weg en kan vervelend letsel veroorzaken. Met ski bescherming helpt u dit letsel te voorkomen doordat ze bescherming bieden wanneer u ten val raakt. De impact van een val wordt namelijk verdeeld en geabsorbeerd. Deze bescherming wordt onder uw kleding gedragen waarbij u niet inlevert op bewegingsvrijheid. Ski bescherming is dus een echte aanrader om te dragen. In ons assortiment vindt u bescherming voor de rug, ellebogen, knieën en meer.

Lawinepieper

Wanneer u of een partner onder de sneeuw bedolven raakt is het belangrijk om het slachtoffer zo snel mogelijk te vinden. Een lawinepieper zendt daarom een frequentie van 457 kHz uit die door andere piepers opgevangen kan worden. Door een pieper bent u dus makkelijker te vinden voor hulptroepen of kunt u iemand sneller opsporen. Een lawinepieper is dus een cruciaal item om in de gemiddelde overlevingstijd van 15 tot 18 minuten te zitten. Op zoek naar meer informatie over een lawinepieper? Bekijk dan onze lawinepieper adviespagina.

Lawinesonde

In geval van een lawine kan een lawinesonde belangrijke tijd besparen en dus de overlevingskans aanzienlijk verhogen. Een lawinesonde is daarom een onmisbaar item om bij te hebben wanneer u off-piste gaat. Een sonde is een opvouwbare stok van gemiddeld twee meter lang waarmee u de exacte positie en diepte van een slachtoffer bepaalt. Een lawinepieper geeft namelijk de globale positie van een slachtoffer aan. Met een lawinesonde maakt u de lokalisatie van een slachtoffer dus een stuk sneller.

Lawineschep

De lawineschep is een lichtgewicht schep die compact mee te nemen is onder uw skikleding of in een ski rugzak. Met een lawineschep kunt u een slachtoffer zo snel mogelijk uitgraven doordat ze ontworpen zijn om veel kracht in de sneeuw te kunnen zetten. De lawineschep is samen met een pieper en sonde dus een absolute must have wanneer u off-piste gaat. Wilt u meer weten over een lawineschep? Bekijk dan onze lawineschep adviespagina voor uitgebreid advies.

Lawine airbags

Naast de lawine drie-eenheid zijn lawine airbags een onmisbaar item geworden wanneer u off-piste gaat. Waar de lawine drie-eenheid helpt wanneer u of een slachtoffer onder een lawine terecht is gekomen, probeert een lawine airbag te voorkomen dat u überhaupt onder de sneeuw bedolven raakt. In deze rugzakken zit namelijk een airbag systeem die ervoor zorgt dat u bij een lawine aan het oppervlak terecht komt. Aarzel dus niet en bekijk onze volledige collectie lawine airbags.