Menu
Menu
-
Type Product
Materiaal
Kleur
Merk
Serie
Inclusief Lawine Airbag
Prijs
Levertijd
Korting

Lawine airbags

Een ski airbag kan uw leven redden wanneer u in een lawine terecht komt. Op deze pagina vindt u airbags met high tech toepassingen die automatisch openen wanneer u ten val komt. Een lawine airbag is bewezen effectief en verhoogt uw overlevingskansen aanzienlijk. De airbag is dus een must voor iedereen die off-piste wil skiën of snowboarden. Een lawine airbag zorgt ervoor dat u boven de lawine blijft, in het geval dat u toch onder de sneeuw geraakt zorgt de airbag voor ademruimte.

Airbag ski

Tijdens een lawine komen er met hoge vaart miljoenen sneeuwkristallen met hoge vaart naar beneden. Om te overleven tijdens een lawine is het belangrijk niet weg te zakken in de sneeuw, en een ski airbag helpt het lichaam naar boven te drukken. Dit komt mede door het sorteringseffect, waardoor voorwerpen groter dan de sneeuwkristallen naar boven worden gedrukt. Een airbag helpt hierbij omdat de lucht in de airbag uw gewicht verhogen en hierdoor voorkomen dat u (opnieuw) naar beneden zakt. Wanneer u toch naar beneden bent gezakt in de sneeuw zorgt de opgeblazen airbag voor meer ruimte om te ademen, waardoor uw overlevingskansen aanzienlijk worden vergroot.

Veelgestelde vragen

Wat is een lawine rugzak?

Een lawine rugzak is een rugzak inclusief een airbagsysteem. Dit systeem bestaat uit een trigger, cartridge/cilinder en ballon(en). Dit airbagsysteem zorgt ervoor dat u een grotere kans heeft om een lawine te overleven. Het is namelijk zo ontworpen om u aan het oppervlakte te krijgen. Samen met de Lawine-Drie-Eenheid is een lawine rugzak dus een onmisbaar item wanneer u off-piste gaat.

Wat doet een lawine airbag?

Het doel van een lawine airbag is om ervoor te zorgen dat u niet bedolven raakt onder sneeuw bij een lawine. Dit doet een lawine airbag door middel van het Brazil Nut Effect waarbij objecten met grotere volumes uiteindelijk aan de oppervlakte komen te liggen bij een lawine. Een lawine airbag zorgt er dus voor dat u een groter volume heeft en u dus meer kans heeft om bij een lawine aan het oppervlakte te blijven.

Wilt u uitgebreid en specialistisch advies over lawine airbags? Bekijk dan onze lawine airbags adviespagina en komt alles te weten!