Menu
Menu

Checklist Kampeertrip

Stap 1: De juiste tent

Welke tent neemt u mee tijdens uw kampeertrip?

Hoewel het kiezen van een goede tent misschien heel logisch klinkt, ondervinden (zeker beginnende) kampeerders hier toch nog vaak problemen. Tijdens het kamperen is uw tent natuurlijk uw thuisbasis, dus het laatste wat u wilt is dat deze lekt of niet genoeg beschermd. Houdt bij het kopen van een nieuwe tent altijd rekening met het aantal personen, uw type kampeervakantie (er is een groot verschilt tussen kamperen op de camping of kamperen in de bergen) en uw hoeveelheid bagage. Wij raden u daarnaast ook aan om uw tent thuis alvast een keer op te zetten, zodat u weet hoe deze werkt en of de tent in orde is.

Koepeltent

Een koepeltent wordt met minder of zelfs helemaal geen haringen opgezet. Dit komt erg goed van pas wanneer u bijvoorbeeld gaat kamperen in de bergen. Koepeltenten zijn compact, eenvoudig op te zetten, maar evengoed ruim. Een zeer populair model.

Tunneltent

Tunneltenten zijn erg populair dankzij het grote opzetgemak en de beperkte ruimte die dit type tent inneemt. Ook worden de stokken bij een tunneltent achter elkaar geplaast, waartegenover ze bij een koepeltent worden gekruist. Hierdoor zijn deze vaak hoger.

Familietent

Een familtietent is ideaal wanneer uw met kinderen reist en u deze graag dicht bij u wilt hebben slapen. Familietenten zijn vaak voorzien van meerdere slaacompartimenten en hebben een extra voorruimte. Meer dan voldoende plaats voor uw spullen dus.

Hybride tent

Een hybride tent is een kruising tussen een koepeltent en een tunneltent. Het voordeel hiervan is dat deze tent het gebruiksgemak biedt van een koepeltent, maar juist weer de ruimte van een tunneltent, doordat deze vaakzijn voorzien van een grote slaapcompartiment.

Stap 2: Zorg voor een goede nachtrust

Wat heb ik nodig om lekker te slapen?

Zelfs tijdens het kamperen wilt u natuurlijk nog steeds zo comfortabel mogelijk kunnen slapen. Een aantal items die noodzakelijk zijn voor een goede nachtrust zijn een slaapmat of luchtbed, een warme slaapzak, een stevig grondzeil en en een zacht reiskussen. Hieronder vindt u meer informatie over de meest essentiële onderdelen, namelijk een slaapmat, luchtbed en slaapzak.

Slaapmatten

Kiest u voor een slaapmat, dan is dit bijna altijd een self inflating mat. Dit betekent dat de slaapmat zichzelf opblaast zodra die wordt uitgerold. Het voordeel van een slaapmat, is dat deze minder kwetsbaar is dan bijvoorbeeld een luchtbed. Daarnaast zijn matjes ook licht van gewicht en hierdoor makkelijker te sjouwen. Ideaal wanneer u uw kampeerspullen op uw rug draagt.

Tip: Zorg dat de ondergrond vrij is van (scherpe) materialen. Laat de mat zichzelf daarnaast opblazen, want bijblazen verkort in veel gevallen de levensduur van uw slaapmat.

Luchtbedden

Het voordeel van een luchtbed tijdens het kamperen is het hoge ligcomfort. Daarnaast neemt een luchtbed ook maar weinig plaats in beslag. Het nadeel van een luchtbed daarentegen, is dat u extra isolatie mee moet nemen en deze gemakkelijker lekt raakt dan bijvoorbeeld een slaapmat. U maakt dus een afweging tussen kwetsbaarheid en comfort.

Tip: Wilt u zeker weten dat uw luchtbed in de tent past? Blaas hem dan van tevoren vast een keer op en meet hem op. Zo checkt u ook gelijk of het luchtbed geen verbreken vertoond.

Slaapzakken

Het is belangrijk dat uw slaapzak een goede isolatie biedt. Het kan 's nachts namelijk behoorlijk afkoelen. Er zijn twee soorten slaapzakken te onderscheiden. U kunt ofwel gedaan voor een dekenmodel ofwel voor een mummiemodel. Dekenmodellen zijn zwaarder en nemen meer plaats in dan mummie slaapzakken, maar hebben als voordeel dat deze geschikt zijn voor warmere klimaten. Mummieslaapzakken zijn kleiner op te rollen en heeft een lager gewicht. Hierbij is er echter weer minder plaats voor uw benen. Welke slaapzak het meest geschikt is voor u, is volledig afhankelijk van het seizoen en uw activiteit.

Stap 3: Bereidt een heerlijke maaltijd

Kookbenodigdheden

Uw kookbenodigheden zijn een essentieel onderdeel van uw kampeeruitrusting. Met de juiste pannen en een degelijk gasstel zet u namelijk in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Een aantal absolute musthaves tijdens het kamperen zijn:

Een kooktoestel: Op Outdoorsupply vindt u een uitgebreide collectie kookbranders, gasstellen en gasflessen. Dus of u nou op zoek bent naar iets om thee mee te zetten, of naar iets om uitgebreid te koken, wij hebben het allemaal!

Een campingpannenset: Kies voor een campingpannenset van roestvrij staal als u op zoek bent naar stevige kwaliteit. Let er daarnaast op dat u kiest voor een compact systeem dat weinig ruimte in beslag neemt.

Eet- en drinkgerei: Een handige maaltijdset mag natuurlijk niet ontbreken in uw kookbenodigdheden. Hier vindt u mooie besteksets en reisbekers van hoogwaardige kwaliteit. Lichtgewicht en compact mee te nemen!

Stap 4: Haal de juiste uitrusting in huis

Campingmeubilair

Tijdens uw kampeervakantie wilt u natuurlijk zo comfortabel mogelijk genieten van de rust en natuur en dit kan het beste met een comfortabele campingstoel. De campingstoelen op Outdoorsupply zijn opvouwbaar, licht van gewicht en eenvoudig mee te nemen.

Messen & Multitools

Een zakmes of multitool kan uitkomst bieden in de meest uiteenlopende situaties. Hierdoor zijn deze dan ook een essentieel onderdeel van uw kampeeruitrusting. Handig bij het koken, het opzetten van de tenten, vissen of survivallen, ze komen altijd goed van pas.

Opladers

Ook wanneer er geen stroomtoevoer voorhanden is, wilt u natuurlijk gewoon gebruik kunnen blijven maken van uw elektronica. Goal Zero heeft daarom speciale opladers ontworpen waarmee u zelfs in primitieve omstandigheden uw batterijen mee kunt opladen.

Waterfilters

In vele landen is het noodzakelijk om uw water te zuiveren, alvorens u het kan drinken. Een waterfilter is tijdens uw kampeertrip dan ook zeker geen overbodige luxe. De waterfilters op Outdoorsupply zijn van topkwaliteit, want schoon drinkwater is dan ook van levensbelang.

Stap 5: Licht in het donker

Verlichting

Een normale stroomtoevoer of verlichting is niet altijd voorhanden tijdens het kamperen, echter is deze wel van groot belang. Om toch nog iets te kunnen zien in het donker heeft Outdoorsupply een uitgebreide collectie verlichting voor u geselecteerd.

Elektrische lampen: Er zijn elektrische lampen in alle soorten en maten. Van kleine lichtgewicht zaklampen, tot lampen waarmee u de gehele tent kunt verlichten. Bij de keuze voor een elektrische lamp kunt u het beste letten op de batterijen die nodig zijn, het gewicht en de lichtopbrengst.

Zaklamp/hoofdlamp: Wij raden u aan om altijd een zaklamp of hoofdlamp als reserve mee te nemen. Deze komt goed van pas wanneer uw elektrische lamp om welke reden dan ook begeeft. Daarnaast bieden ze ook uitkomst wanneer u extra nodig heeft bij het zoeken naar spullen in uw bagage.

Stap 6: handige accessoires

Klamboes

Een klamboe is een absolute musthave tijdens uw kampeertrip. Deze houdt namelijk de muggen buiten en deze komen nog al eens voor in kampeergebieden. Op Outdoorsupply vindt u diverse klamboe's. Van normale klamboes tot geïmpregneerde klamboes speciaal voor op reis, hier vindt u het allemaal!

Hangmatten

Een hangmat is de ideale manier om te ontspannen. Een goed boek lezen, lekker relaxed heen en weer wiegen of zelfs een heerlijk dutje doen, met een hangmat kan het allemaal. Niet voor niets een accessoire die zeker niet mag ontbreken in uw kampeeruitrusting.

Rugzak

Verlaat u de camping of uw kampeerplek om er een dagje op uit te trekken? Dan komt een degelijke rugzak goed van pas! Op Outdoorsupply vindt u rugzakken in alle soorten en maten en van verschillende kwaliteitsmerken zoals Fjällraven, Deuter, Abbey en Eagle Creek.

Een handige checklist

Auto

✓ Autostoeltje
✓ Gereedschap
✓ Dakkoffer
✓ Dakdrager
✓ Gevarendriehoek
✓ Motorolie
✓ Koelvloeistof
✓ Lampjes
✓ Ruitenvloeistof
✓ Rijbewijs
✓ Sneeuwkettingen
✓ Wegenkaart

Apparatuur

✓ Batterijen
✓ Generatoren
✓ Kabels
✓ Fotocamera
✓ Mobiele telefoon
✓ Opladers
✓ Mobiele oplader
✓ Wereldstekker
✓ Verlichting

Fiets

✓ Fietshelm
✓ Fietskaart
✓ Fietskleding
✓ Fietsendrager
✓ Regenjas
✓ Regenbroek
✓ Regenlaarzen
✓ Banden reparatieset
✓ Reserve onderdelen

Diversen

✓ Afvalzak
✓ Boeken
✓ Campinggids
✓ CD's
✓ DVD's
✓ Reisgids
✓ Notitieboekje
✓ Puzzel
✓ Papier
✓ Pennen
✓ Plakband
✓ Schaar
✓ Zakdoekjes

Koken

✓ Aansteker
✓ Barbecue
✓ Campingset
✓ Drinkbeker
✓ Pannenset
✓ Fluitketel
✓ Gasfles
✓ Gasstel
✓ Keukenpapier
✓ Kookplaat
✓ Kruidenset
✓ Lunchbox
✓ Maaltijdset
✓ Thermosbeker
✓ Vuurmaker
✓ Waterfilter
✓ Waterfles

Kinderen

✓ Autostoeltje
✓ Aankleedkussen
✓ Baby slaapzak
✓ Beddengoed
✓ Buggy
✓ Campingbedje
✓ Fles
✓ Kleding
✓ Knuffel
✓ Luiers
✓ Slab
✓ Speelgoed
✓ Pyjama
✓ Speen
✓ Wikkeldoek
✓ Zwembroek

Kleding

✓ Jas
✓ Joggingbroek
✓ Korte broek
✓ Regenjas
✓ Regenbroek
✓ Regenlaarzen
✓ Sokken
✓ Ondergoed
✓ Hoed
✓ Pet
✓ Pyjama
✓ Muts
✓ Schoenen
✓ Slippers
✓ Wasmiddel
✓ Zwembroek

Medisch

✓ Anti-muggenspray
✓ DEET
✓ EHBO-set
✓ Gifzuiger
✓ Inentingen
✓ Medicijnen
✓ Medisch paspoort
✓ Huisdieren paspoort
✓ Reisverzekering
✓ Zwembroek

Toiletspullen

✓ After sun
✓ Anti-conceptie
✓ Borstel
✓ Bodylotion
✓ Dagcreme
✓ Douche gel
✓ Eau de toilette
✓ Föhn
✓ Handdoeken
✓ Haargel
✓ Maandverband
✓ Make-up
✓ Nachtcreme
✓ Nagellak
✓ Scheerapparaat
✓ Scheermes
✓ Scheerschuim
✓ Shampoo
✓ Tampons
✓ Tandenborstel
✓ Tandpasta
✓ Toiletpapier
✓ Washandjes
✓ Wasmiddel
✓ Wattenstaafjes
✓ Zalf
✓ Zeep
✓ Zonnebrandcrème
✓ Zonnebrandolie

Slapen

✓ Binnentent
✓ Buitentent
✓ Deken
✓ Dekbed
✓ Dekbedovertrek
✓ Grondzeil
✓ Hoeslaken
✓ Hoofdkussen
✓ Klamboe
✓ Luchtbed
✓ Opblaaspomp
✓ Matras
✓ Matras reparatieset
✓ Scheerlijnen
✓ Slaapmat
✓ Slaapzak
✓ Stormlijnen
✓ Tentstokken
✓ Touw
✓ Voortent
✓ Veldbed
✓ Zaklantaarn

Wandelen

✓ Backpack
✓ Dagrugzak
✓ Kompas
✓ Jas
✓ Heuptas
✓ Regenlaarzen
✓ Regenkleding
✓ Wandelschoenen
✓ Steunzolen
✓ Waterfles
✓ Hoofdlamp
✓ Zaklamp

Wintersport

✓ Handschoenen
✓ Muts
✓ Skibroek
✓ Ski jas
✓ Skibril
✓ Skihelm
✓ Snowboots
✓ Skistokken