Menu
Menu

Alles over Blue LOOP Originals

Hoe is Blue LOOP Originals ontstaan?


Blue LOOP Originals is een merk van Nederlandse bodem dat in het jaar 2008 is opgericht door Ron van de Wiel. Het merk is ontstaan vanuit een grote missie, namelijk het minderen van textielafval. De oprichters van Blue LOOP Originals zagen dat er veel textielafval was dat niet werd gerecycled en zelfs nutteloos vernietigd werd. Via deze weg is de uitdaging ontstaan om gerecyclede spijkerbroeken op de markt te brengen. Het merk staat voor kwaliteit en het doel van het bedrijf is om dit kenmerk door te voeren in de productie. Hierdoor produceert Blue LOOP Originals al haar producten in Europa, zodat het controleren van de kwaliteit over het gehele proces houdbaar blijft. Dit Nederlandse schitterende merk is gevestigd in het plaatsje Goor.
De missie van Blue LOOP Originals

Circulair

Blue LOOP Originals heeft als missie om haar producten op de meest duurzame manier te produceren en te voorzien van een hoge kwaliteit. Het merk probeert ieder stukje oud katoen te hergebruiken bij het maken van een nieuwe jeans. Bij het recycleproces van een versleten jeans of jack wilt het merk Blue LOOP Originals geen water gebruiken. In tegenstelling tot het verbouwen van nieuw katoen, bespaart het merk hiermee 1.000 liter water per 1 kilo denim.

Ook stelt Blue LOOP Originals veel eisen aan de kwaliteit van de jeans en andere items. Vanwege deze reden worden alle producten van dit merk ontworpen in Nederland en geproduceerd in Europa.

Transparant

Blue LOOP Originals vindt het belangrijk dat de klant kennis heeft van de herkomst van het gekochte product. Hierdoor wordt de klant bewust van zijn of haar ecologische afdruk. Vanwege deze reden heeft het merk samen met het bedrijf REMO de productie van begin tot het einde geanalyseerd. Hierdoor heeft Blue LOOP Originals de herkomst van ieder product compleet in beeld. 

Om het gehele proces van ieder kledingstuk te vertellen aan de klant zijn er speciale labels ontwikkeld. Elk kledingstuk van Blue LOOP Originals is voorzien van een uniek label. Op dit label is de herkomst en ecologische voetafdruk van het item te zien. Op de labels wordt informatie getoond als de CO2-uitstoot, hoeveelheid stroom en het verbruikt aantal water. Hiermee kan de klant zelf de duurzaamheid van zijn of haar jeans beoordelen. 

Pioneering

Bij Blue LOOP Originals gaat het om duurzaamheid en de wereld stap voor stap verbeteren. Het merk doet graag inspiratie op en vindt het belangrijk om keer op keer nieuwe ideeën te ontwikkelen. Niets is dan ook onmogelijk bij dit Nederlandse merk. Zo heeft Blue LOOP Originals niet enkel jeans die gerecycled zijn ontwikkeld, maar bijvoorbeeld ook tenten en een solar jas. Blue LOOP Originals werkt graag met partners die net z'n grote passie hebben als hen zelf. 


Het assortiment van Blue LOOP Originals
-