Menu
Menu

Alles over Hanwag


HANWAG: Innovatie uit traditie

Al sinds 1921 is HANWAG een toonaangevende speler op het gebied van wandel- en bergschoenen van hoogwaardige kwaliteit. Deze hoogwaardige kwaliteit maakt HANWAG waar door het gebruik van duurzame en kwalitatieve materialen, hun unieke leesten en lange levensduur. Het bedrijf vindt haar oorsprong in Vierkirchen, een stadje vlakbij München, waar het bedrijf tot op de dag van vandaag de ambachtelijke schoenen produceert. De naam HANWAG is afgeleid van de oprichter: Hans Wagner. HANWAG schoenen kenmerken zich door de uitzonderlijke kwaliteit en zijn dan ook niet voor niets erg populair onder outdoorliefhebbers wereldwijd.

Bekijk hier de complete Hanwag collectie op Outdoorsupply

Uit welke type HANWAG schoen kunt u kiezen?

HANWAG Categorie A

De wandelschoenen uit de A categorie van HANWAG zijn voornamelijk lage modellen, die licht en soepel aanvoelen aan uw voeten. De schoenen zijn met name geschikt voor stedentrips of het gebruik op vlak of lichtglooiend terrein. Ook kunt u deze schoenen dragen wanneer u op zoek bent naar extra ondersteuning tijdens uw dagelijkse bezigheden.

HANWAG Categorie A/B

HANWAG heeft een mooie collectie wandelschoenen uit de A/B categorie. Dit betekent dat de schoenen zeer geschikt zijn om te dragen tijdens lange afstandswandelingen of op heuvelachtig terrein. HANWAG heeft zowel categorie A/B wandelschoenen met een hoog model als met een laag model. Bekijk ze allemaal via onderstaande button.

HANWAG Categorie B

HANWAG heeft een ruime collectie wandel- en bergschoenen met categorie B. Deze stugge schoenen zijn geschikt voor meerdaagse bergtochten met een volle bepakking. De schoenen bieden steun bij de enkels en zijn voorzien van een stevige, gripvaste zool. De HANWAG categorie B schoenen zijn minder geschikt om te dragen op vlak terrein.

HANWAG Categorie B/C

Wandelschoenen in de categorie B/C zijn relatief stijvere modellen en bieden daarom veel ondersteuning, met name voor uw enkel. HANWAG wandelschoenen in categorie B/C zijn daarnaast onbuigzamer en zijn dan ook geschikt voor zwaardere wandelingen op moeilijker terrein of wandelen met een zware rugzak..

HANWAG Categorie C

Als u een langere trektocht met zware bagage plant, zijn HANWAG's categorie C wandelschoenen een zeer geschikte keuze voor u. De schoenen bieden enige flexibiliteit, maar zijn stijver dan categorie B/C, dus zijn deze ook geschikt voor sommige alpine tours. Normaal gesproken kunt u ook stijgijzers aan categorie C HANWAG wandelschoenen bevestigen.

HANWAG Categorie D

De meest zware wandelschoenen in het assortiment van HANWAG vallen onder categorie D. Categorie D wandelschoenen zijn geschikt voor uitdagende alpiene en gletsjerroutes en hoge bergpassen. De zool is de stijfste die u zult vinden en deze biedt dan ook grip en ondersteuning en de mogelijkheid om stijgijzers te bevestigen.

Duurzaamheid


HANWAG streeft ernaar om kwalitatief hoogwaardige producten te produceren die jarenlang meegaan. Dit bespaart middelen en is ook beter voor het milieu. De materialen van de wandelschoenen worden zorgvuldig gekozen en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokaal geproduceerde en milieuvriendelijke producten.

Terracare Zero Leer en Bio Leer
Circa 20 modellen wandelschoenen van HANWAG worden vervaardigd uit het CO2-neutrale Terracare Zero Leer. Dit is leer dat volgens strenge milieutechnische en sociale eisen wordt geproduceerd. HANWAG heeft ook wandelschoenen die worden geproduceerd met Bio-leer als bovenmateriaal. Dit leer is afkomstig van runderen die leven op gecertificeerde Bio-boerderijen. Deze runderen leven het hele jaar door in de wei en krijgen uitsluitend voedingsmiddelen zonder chemische supplementen.

In 4 stappen naar de ideale HANWAG wandelschoen

1. De juiste schoen

Niet iedere wandelschoen is geschikt voor iedere activiteit.

Zoekt u wandelschoenen voor wandelingen in het bos of juist een bergschoen voor een meerdaagse trekkingstocht? Neem ook in acht met hoeveel bepakking u gaat lopen.

2. De juiste maat

Het is belangrijk dat uw wandel- of bergschoenen comfortabel zitten.

Zorg ervoor dat uw tenen voldoende plaats hebben, terwijl de hiel goed gefixeerd zit. Er moet ongeveer een duimbreedte aan ruimte bij de tenen zijn. Probeer daarom voor de zekerheid altijd een halve maat groter.

3. De juiste leest

De leest bepaalt voor een groot deel de pasvorm van de schoen.

Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van uw voet, dan zal de schoen nooit goed passen. De leest wordt goed afgestemd op het type schoen en de speciale leesten zijn ideaal voor mensen met brede of smalle voeten.

4. De juiste pasvorm

Een goede pasvorm is belangrijk, neem uw tijd tijdens het passen.

Het is verstandig om de schoenen te passen in de loop van de middag, omdat uw voeten iets opzwellen. Dit gebeurt ook tijdens een wandeltocht. Pas de schoenen met wandelsokken en draag uw zooltjes als u die heeft.

HANWAG leesten

HANWAG Wide Fit

De HANWAG Wide Fit leesten zijn perfect voor mensen waarbij een standaard model schoen voorin te smal is. Deze leest biedt namelijk meer ruimte bij de voorvoet, waardoor u geen last meer heeft van vervelende drukpunten. De hiel van een Wide-leest heeft gewoon een normale breedte.

HANWAG Narrow Fit

De HANWAG Narrow Fit leesten zijn geschikt voor alle mensen met smalle voeten. Deze leest is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, waarbij het standaard model te wijd is. De smalle leest van de Narrow-Fit modellen biedt een betere houvast en tredzekerheid.

HANWAG Bunion Fit

De HANWAG Bunion leest is speciaal ontwikkeld voor mensen met een scheefstand van de grote teen. (Dit wordt ook wel Hallux Valgus genoemd). De leest biedt meer ruimte aan het grote teengewricht, waardoor een verstijving van het grote teengewricht wordt voorkomen.

HANWAG Straight fit

De HANWAG Straight Fit is een innovatieve leest die het mogelijk maakt om een rechte stand van de teen te bereiken, waardoor er extra ruimte ontstaat voor de overige tenen. Dit is zeer bevorderlijk voor de warmte isolatie en is geschikt voor zowel bredere voorvoeten als voor smallere voeten.

HANWAG Straight Fit Extra

De HANWAG Straight Fit Extra leest combineert de Wide leest samen met de Straight fit leest, zodat er een perfecte pasvorm wordt gecreëerd voor mensen met een brede voorvoet die op zoek zijn naar extra ruimte bij de grote teen. Deze leest biedt zowel extra ruimte in de breedte als extra ruimte bij de voorvoet.

HANWAG Alpine Wide

Hoewel de meeste Alpine modellen normaal gesproken een smallere leest hebben, heeft de Alpine Wide van HANWAG juist een bredere voorvoet. Dit zorgt namelijk voor minder druk in het teenbereik, biedt tevens de mogelijkheid om dikkere sokken te dragen en vermindert dan ook de kans op bevriezing.

Dames of Heren

Een greep uit het assortiment: