Menu
Menu
-
-

Alles over Icepeak

Alles over Icepeak

In 1996 is het Finse bedrijf Icepeak opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een merk dat in heel Europa bekend is en zich een van de grootste Europese sportmerken kan noemen. Icepeak ontwerpt vooral kleding en accessoires voor in het winterseizoen, zoals wintersportkleding en bergsportkleding. Icepeak is onderdeel van de L-Fashion group. In nederland is Icepeak onderdeel van Intersport de Leeuw. Intersport de Leeuw is dé ski- en outdoorspecialist van Nederland.

Sinds 1996 heeft Icepeak grote stappen gemaakt en inmiddels het het merk, naast het ontwerpen van kleding, een belangrijke plek ingenomen in de sportwereld. Zo is Icepeak de officiele partner van het Franse Schansspringteam, de sponser van het tv-programma Snowmagazine in Nederland en de sponsor van de Noorse langlauffederatie. Verder richt Icepeak zich vooral op gezinnen. Icepeak vindt het belangrijk dat gezinnen, jong en oud, meer naar buiten gaan en daar zorgeloos de leukste en een zorgeloze tijd met elkaar kunnen hebben. Het merk staat voor plezier.

Icepeak maakt sportkleding met hoogwaardige kwaliteit. De kleding zit heerlijk comfortabel, u kunt zich er goed in bewegen en u blijft lekker warm zonder dat het een stikkende stof is. Dit kan Icepeak mogelijk maken dankzij de hightech-materialen die door het merk worden gebruikt.De materialen die zo onder andere gebruiken zijn Coooltech, Icemax en Quick dry. Meer over deze materialen kunt u verder in dit artikel vinden.

De kleding van Icepeak

De kleding

Icepeak is gespecialiseerd in kleding en accessoires voor het winterseizoen en -sport. Daarom heeft het merk een rijk assortiment aan wintersportkleding. De kleding wordt ontworpen met het doel dat gezinnen en vrienden, jong en oud naar buiten gaan om mooie momenten te maken met elkaar en het echt leuk te hebben. De kleding is praktisch en trendy. Dankzij de technologieën en materialen die het merk gebruikt biedt de kleding alles wat u nodig heeft om te kou te trotseren. Daarnaast zit de kleding heerlijk en ziet het er ook nog eens trendy uit. De ontwerpers van de jassen en broeken voegen veel details toe aan de kleding. Zo is de kleding altijd prachtig afgewerkt en hebben ze gave kleurenaccenten. Zowel de binnen als de buitenkant van de kleding worden meegenomen in het ontwerp waardoor het allemaal op elkaar inspeelt. Zo heeft bijvoorbeeld de binnenkant van uw jas een contrasterende kleur waardoor u een speelse look krijgt wanneer u uw jas open draagt. Zowel de broeken als jassen zijn enorm comfortabel, warm en biedt voldoende bescherming. Als bonus ziet u er ook nog eens fantastisch uit.

Praktische details

De belangrijkste eigenschappen van skikleding moet zijn dat de kleding waterdicht is, de sneeuw buiten houdt, dat het uw lichaam warm houdt en dat u zich er goed in kan bewegen. Dit is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, maar ook om het doel te bereiken van Icepeak: dat u samen met uw familie en vrienden naar buiten gaat en daar samen heel veel plezier te hebben en de mooiste momenten te beleven. De praktische snufjes die het merk op de kleding weet toe te passen maakt dit genot en comfort nog groter. Zo heeft Icepeak producten met het Recco Rescue System. Dit zorgt ervoor dat reddingstroepen deze systemen terug vinden in bijvoorbeeld lawines. De jassen beschikken over handige vakjes voor uw skipas. Zo kan u dit niet kwijt raken maar er wel makkelijk bij. De skikleding heeft sneeuwvangers waardoor de sneeuw makkelijk buiten wordt gehouden. Is de kleding vies geworden? Dankzij de Quick Dry technologie kunt u uw jas of broek gemakkelijk tussendoor wassen op een lage temperatuur. De kleding is namelijk enorm snel weer droog waardoor u snel weer op uw ski's of snowboard staat.

Materialen en technologieën

Icepeak produceert producten met een waanzinnig hoge kwaliteit en maximaal comfort. Daarvoor zijn wel een hoop speciale materialen en technologieën nodig om dit te kunnen waarborgen. Zo maakt Icetech. Dit is een stof die erg functioneel is voor buitenkleding. Deze stof beschermt u tegen de wind en regen. Toch heeft deze stof het vermogen om te blijven ademen waardoor de kleding wel comfortabel blijft en u niet overmatig gaat zweten. Icestretch is een stof die een er licht gewicht heeft en functioneel is. Dit materiaal heeft veel stretch waardoor de kleding naar uw pasvorm gaat staan en altijd goed zal aansluiten. Icemax is zeer water- en winddicht waardoor u helemaal droog en warm zal blijven. Icetech Softshell is multifunctioneel en weet de bovenstaande eigenschappen te combineren. Dit wordt allemaal toegepast op de kleding om zo de hoge kwaliteit te creëren. Verder maakt Icepeak gebruik van Chlorine Restistance waardoor de kleuren goed blijven, Anti Bacterial om de stof langer fris en geurloos te houden en dankzij UPF + 30 dn UPF +50 beschermd de stof u tegen schadelijke UV-straling.

Icepeak dames of Icepeak heren?

Een greep uit het assortiment van Icepeak