Menu
Menu
-

Alles over lowland

Over Lowland

In de jaren 80 werd het bedrijf 'Birdland'opgericht door Henry Verhoef. In deze tijd was dit bedrijf gespecialiseerd in eigen ontworpen tenten en slaapzakken van dons. Het bedrijf werd in 2005 overgenomen door Sietse Adema. Vernoemd naar Nederland kreeg het bedrijf nu de naam 'Lowland outdoor'. Hij ontwierp een hoop nieuwe producten waardoor het bedrijf zich als snel uitbreidde en een groot assortiment aan outdooraccessoires en (expeditie) slaapzakken op de markt bracht.

Een belangrijk materiaal dat veel wordt gebruikt door Lowland is dons. Dit wordt gezien als een mooi en natuurlijk product. Dit materiaal is een lokaal product en wordt voornamelijk gebruikt in de slaapzakken.

Naast hoge kwaliteit producten en continu innoveren vindt Lowland het ook erg belangrijk dat er goed wordt geluisterd naar de klant. Dit zorgt voor de beste producten en een uitstekende service.

De slaapzakken van Lowland Outdoor

Materiaal: dons

Dons is een materiaal dat Lowland Outdoor veel gebruikt voor de slaapzakken. Het is een natuurlijk materiaal dat Lowland Outdoor uit Oost-Eurpa haalt. Hierbij gaat het om ganzen- of eendendons. De zuiverheid van dons in slaapzakken is hierbij van belang. Hoe zuiverder het dons, hoe hoger de isolatiewaarde. De zuiverheid houdt het percentage dons en veertjes. Hierbij is 96% dons het hoogst haalbare percentage. Het voordeel van een donzen vulling, in plaats van een synthetische vulling, is dat dons een hogere isolatiewaarde heeft en dit materiaal duurzamer is. Vooral bij extreem lage temperaturen is dit erg belangrijk. Het enige nadeel is dat dons minder snel droogt dan een synthetische vulling.

Eendendons of ganzendons?

Lowlands Outdoor gebruikt zowel eendendons als ganzendons. Maar wat is dan precies het verschil? Ganzendons heeft grotere vlokken en is sterker dan eendendons. Dit zorgt ervoor dat er minder vulling nodig is om dezelfde isolatewaarde te creëren het gaat langer mee. Het voordeel van eendendons is dat het een stuk goedkoper is dan ganzendons. Toch hebben zowel ganzen- als eendendons een zeer hoge kwaliteit en zijn ze beide zeer comfortabel.


Mummieslaapzak of dekenslaapzak?

Lowland Outdoor heeft twee slaapzakmodellen: mummies en dekens. De mummiemodellen zijn de beste keuze voor hele koude weersomstandigheden. Dit model volgt uw lichaamsvorm en heeft een voorgevormde capuchon. Dit zorgt ervoor dat u tijdens uw slaap geen warmte kan verliezen. Daarnaast heeft dit model het minste gewicht en het kleinste pakvolume. Vindt u het fijner om meer te kunnen bewegen in uw slaap? Dan is de deken de beste optie. Dit model is echter niet geschikt voor extreme kou, maar wel enorm fijn en nog steeds lekker warm en comfortabel.

De tenten van Lowland Outdoor

Naast slaapzakken ontwerpt Lowland Outdoor ook expeditie tenten met een uitstekende kwaliteit. De tenten zijn gemaakt voor de echte outdoorliefhebbers en zijn zowel voor de winter als voor andere seizoenen geschikt. De tenten van Lowland zijn perfect voor de beste outdoor ervaringen. Lowland heeft drie verschillende modellen:

De Lowland Mountaintracker tent
Deze tent is geschikt voor 3 tot 4 personen. Dit is een all seasons tent dankzij de geweldige isolatie en het hoge ventilerende vermogen door het Venturi-Airflowstystem. Dit zijn ventilatieopeningen die u vanuit de binnenkant van de tent kunt bedienen. Daarnaast is de tent goed bestendig tegen sneeuw en is deze zelfs tijdens een storm nog eenvoudig op te zetten. De binnenkant is voorzien van allerlei praktische mogelijkheden om uw spullen op te bergen.

De Ice Cap Expedition tent
Deze heerlijke tent is geschikt voor Arctische omstandigheden en biedt genoeg ruimte voor 5 personen. De tent heeft stokvoethouders, stokhaken en stoksleuven wat ervoor zorgt dat deze tent heel gemakkelijk opgezet kan worden. Zélfs met dikke handschoenen aan. Dankzij de a-symmetrische ingangen zult u altijd de keuze hebben voor een ingang die uit de wind staat.

De Polar Dome Expedition tent
Ook deze tent is geschikt voor Arctische omstandigheden en is te gebruiken in 4 seizoenen. De tent is stormvast en makkelijk op te zetten met dikke handschoenen. De tent beschikt daarnaast over hele handige sneeuwflappen. De Polar Dome Expedition tent heeft genoeg ruimte voor 3 personen. Daarnaast heeft de tent een extra tentstok, wat veel stabiliteit biedt aan de tent.

Een greep uit het assortiment van Lowland Outdoor: