Menu
Menu

Alles over Pieps

Over Pieps

- 1967

De voorloper van het bedrijfje Pieps (R&D) werd in 1967 opgericht. Het motto van dit nieuwe merk was: "Premium Alpine Performance". Pieps wilde producten gaan produceren om uw veiligheid en uw prestaties in het hooggebergte te verhogen. Dit moest mogelijk worden door gebruik te maken van nieuwe en innovatieve technologieën. Het toen nog kleine bedrijfje moest toen nog opzoek gaan naar de juiste wijze om dit te bereiken.

- 1972

Het koste Pieps bijna 5 jaar om zijn eerste lawinepieper op de markt te brengen. Dit vormde tevens het begin van het merk Pieps zoals wij dit kennen. Het jaar 1972 vormt een belangrijke mijlsteen voor dit merk omdat deze pieper de basis vormt voor de vele ontwerpen en innovatieve technologieën die dit merk nog gaat creëren. In de 45 jaar die hierop volgens worden de ontwerpen dan ook steeds beter en het assortiment steeds verder uitgebreid.

- Nu

Na jaren van groei is het bedrijf Pieps in 2017 een wereldwijde en wereldbekende leverancier van skiproducten en veiligheidsproducten. Het bedrijfje groeide vanaf 1967 van één werknemer tot 21 werknemers in 2015. Het bedrijf verkoopt nu niet alleen nog piepers, maar ook ski-airbags, sondes en sneeuwscheppen. Daarnaast heeft dit merk een grote collectie aan ski-rugzakken en ski-accessoires.

Pieps Safety System

Voor uw veiligheid
Om uw veiligheid zo goed mogelijk te garanderen heeft het merk Pieps een Safety System gecreëerd. Er wordt aangeraden om goed voorbereid een sneeuwgebied in te gaan. Wanneer u gaat wandelen of wanneer u gaat skiën kunt u onverwacht terecht komen in een lawine. Door verschillende producten zoals een pieper, een sonde of een schep mee te nemen, worden de kansen op een dodelijk ongeval in de bergen kleiner. Dit Safety System werkt het beste wanneer u weet hoe u deze producten moet gebruiken. Hieronder vindt u een handig overzicht van de producten uit het Safety system. Het wordt vooral aangeraden deze producten mee te nemen wanneer u een gebied betreed met lawine gevaar of wanneer u op een zwarte piste gaat skiën.

Let op: Zorg ervoor dat u goed voorbereid op vakantie gaat. Het wordt altijd aangeraden om lawine gevoelige gebieden en zwarte pistes te vermijden. Voor meer informatie over sneeuwlawines en voor handige tips wanneer u op vakantie gaat in een sneeuwgebied kunt u onze adviespagina over Lawinegevaar doorlezen.De producten uit het Safety System

1. De Lawinepieper

De lawinepieper is een handig apparaat wat uw overlevingskansen aanzienlijk vergroot wanneer u onder een sneeuwlawine terecht komt. De piepers van het merk Pieps hebben een frequentie van 457 kHz. Dit vergroot uw kansen om gevonden te worden door uw partner of eventuele hulptroepen. De piepers zijn van verschillende gemakken voorzien zodat u deze eenvoudig kunt gebruiken. De producten hebben een klein formaat en een lichtgewicht waardoor u deze eenvoudig mee kunt nemen in uw zak of in uw rugzak. U dient de pieper aan te zetten wanneer u begint met skiën. Door gebruik te maken van de Pieps Lawinepieper Tester kunt u na gaan of uw lawinepieper goed werkt.

2. De Lawindesonde

Wanneer u of uw partner onder een lawine zijn beland kan uw locatie worden vastgesteld door gebruik te maken van de lawinepieper. De exacte locatie moet echter nog verduidelijkt worden door gebruik te maken van de lawinesonde. De sonde is een lange 'stok' waarmee u door de sneeuw kunt prikken om de diepte vast te stellen en de exacte locatie van de persoon die u probeert te vinden. De sondes van Pieps zijn voorzien van verschillende gemakken, zo zijn de sondes inklapbaar of vouwbaar zodat deze eenvoudig vervoert worden. Daarnaast hebben de sondes een lichtgewicht en zijn ze beschikbaar in verschillende maten.

3. De lawineschep

Wanneer u de locatie van uw partner heeft vastgesteld kunt u gebruik maken van de lawineschep om deze uit te graven. De scheppen van het merk Pieps zijn beschikbaar in verschillende maten en grote. De meeste scheppen kunt u eenvoudig opvouwen of uit elkaar halen zodat deze makkelijk te vervoeren zijn. Dankzij het grote blad bent u in staat om grote hoeveelheden sneeuw weg te ruimen. Wanneer u of uw partner zijn getroffen door een lawine heeft u gemiddeld 15 tot 18 minuten zuurstof. Het is dus van groot belang om snel gevonden te worden. Dankzij de combinatie tussen de pieper, sonde en schep worden uw kansen om veilig uit een lawine te komen vergroot.

De Lawine Airbag

Voor de echte waaghalzen die een vergroot risico hebben om in contact te komen met een lawine wordt er aangeraden een Lawine Airbag van Pieps aan te schaffen. De Airbag rugzak vormt zich tijdens een lawine tot een lucht gevulde 'airbag'. Deze zorgt ervoor dat u minder weegt dan de sneeuwmassa waardoor u in staat bent om boven de sneeuw te blijven. Indien u toch onder de sneeuw komt is de Airbag voorzien van een luchtsysteem zodat uw overlevingskansen alsnog toenemen. Ook zult u minder diep onder de sneeuw bedolven worden met dit product. De Lawine Airbags van het merk Pieps voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn langdurig getest. Zo weet u zeker dat u voor kwaliteit kiest.

Een greep uit het assortiment: