Menu
Menu
-
-

Alles over Xsensible

Xsensible Geschiedenis

Energie. Balans. Comfort.

Het bedrijf

Al generaties lang is het merk Xsensible aan het streven om de meest comfortabele schoen ter wereld te ontwerpen. Een schoen die u iedere dag met plezier en comfort draagt. Binnen het bedrijf speelt innovatie een belangrijke rol bij de collectieontwikkeling aangezien er hoogwaardige technieken worden gebruikt. Het merk is nog groeiende en heeft als ultiem doel om een drie-eenheid van comfort, mode en functionaliteit te realiseren.

Familiebedrijf NIMCO

Het merk Xsensible valt onder het familiebedrijf NIMCO, dit staat voor Nijmegen Combinatie. Het bedrijf zit al maarliefst zes generaties in het schoeisel, waarvan drie onder de naam NIMCO.Inmiddels is de zesde generatie aangetreden binnen het bedrijf en zullen langzaam het bedrijf overnemen. In de jaren 60 en 70 kwam de schoenenindustrie rondom Nijmegen in zwaar weer. Veel bedrijven vielen weg maar NIMCO kon blijven bestaan door af te schalen en de productie naar Portugal te verplaatsen. Ook ging het bedrijf zich vanaf toen focussen op orthopedische schoenen. Waarvan we nu weten dat het een succes gaat worden. Vanaf het moment dat de Stretchwalker op de markt kwam in 2014 steeg de verkoop in het binnen en buitenland. Naar aanleiding hiervan zijn er ook verkooppunten geopend in onder andere, Duitsland, België, Finland, Ierland, Groot-Brittannië, Israël, Amerika en Canada.

Het miljoenste Xsensible exemplaar

In 2021 is geproduceerd en dit blijven er maar meer worden. Xsensible werkt hard aan nieuwe modellen en looks om ieder seizoen met een nieuwe lijn te komen. De nieuwe generatie zorgt voor frisse modellen met trendy looks denk aan de serie Next Generation. Daarnaast komen er ook meer modellen en artikelgroepen zoals sneakers, sandalen, wandelschoenen en alles wat nog gaat komen.

Xsensible Stretchwalker

De wereld aan uw voeten

Het geen wat de Xsensible Stretchwalker schoenen zo bijzonder maakt is de zool. Het concept van de Stretchwalker is gebaseerd op de Japanse Ippon-Ba-Geta sandaal. Deze sandaal heeft de hak in het midden zitten waardoor uw lichaam goed in balans blijft. In samenwerking met creatief ontwerper Tetsuya Nosaka heeft dit concept zich doorvertaald in de Xsensible Stretchwalker. Het is nagebootst in de zolen van de Stretchwalker door een verstevigd balanspunt in de zool. 

De zool bestaat uit twee zachte EVA delen en in het midden zit het verstevigde balanspunt. Door de Stretchwalker ontstaat er een automatische afwikkeling van de voet, zo loopt u gemakkelijker, gezonder en aangenamer. Er wordt een natuurlijke houding bevorderd en door het balanspunt in het midden komt er minder druk op uw gewrichten, dit resulteert in een unieke loopervaring. 

Ook in de Stretchwalker hiking schoen zit de Xsensible Balance-technologie. Zo heeft u ook tijdens het hiken een optimale loop ervaring, lichaamshouding en geen last van pijnlijke of vermoeide voeten. Dit allemaal dankzij de combinatie van evenwicht, stabiliteit en sublime demping in de gehele zool.  

Er zijn schoenen van Xsensible met én zonder Stretchwalker balans technologie. De wandelschoenen van Xsensible die u vindt op Outdoorsupply beschikken allemaal over een zool met deze balans technologie. De schoenen zonder Stretchwalker balans technologie zijn minstens zo comfortabel door de goede pasvorm door het gepatenteerde stretchleer. Daarnaast zorgt de dikkere zool voor veel grip en demping.

Waarom Xsensible wandelschoenen?

Naast de Xsensible Stretchwalker met de Balance-technologie die hier in is verwerkt hebben de hikingschoen van Xsensible nog meer voordelen.

Elastisch en duurzaam

De hikingschoenen hebben een toplaag die is gemaakt van stretchbaar en duurzaam kunststof textiel. Deze stof voelt aan als een tweede huid maar biedt ook genoeg stevigheid en weerstand tijdens uw buitenactiviteiten.

Droge voeten

De hikingschoenen zijn voorzien van Dry-X. Dry-X is de hoogwaardige waterproof technology van Xsensible die bestaat uit waterdicht elastisch membraan uit Polyester. Dit houdt uw voeten droog door weer en wind. Daarnaast zijn de stiknaden geseald en het leer, textiel en veters gehydrateerd. Bovendien is de tong perfect geconstrueerd zodat er ook geen water in de schoen kan lopen.

Klaar voor robuuster terrein

Een goede hikingschoen moet natuurlijk tegen vele verschillende ondergronden kunnen. De al zo bijzondere zool is nog eens goed bekeken en geoptimaliseerd om nog beter te kunnen functioneren op avontuurlijke wegen. Zo is het rubberprofiel aangepast voor verbeterde antislip en versteviging en de stabiliteit toegenomen.

Aanpasbaar op individuele wensen

Als kers op de taart is de Xsensible hikingschoen ook nog eens superlicht in gewicht en is het voetbed uitneembaar. De schoen is voorzien van een uitneembaar voetbed van memory-foam. Dit voetbed is gemakkelijk te verwijderen en te vervangen door een eigen gewenst voetbed. Zo loopt u naar uw wensen en benodigdheden.

Wandelschoenen goed onderhouden doet u zo:Onderhouden Xsensible schoenen

Wanneer uw schoenen nat zijn geworden naar een mooie wandeling is het belangrijk dat u de schoenen goed laat drogen voordat u ze weer opbergt. Zet ze in een grotere ruimte zodat ze goed kunnen ademen. Zo droogt de schoen netjes op en blijft de stof netjes en voorkomt u vieze geurtjes.

Hikingschoenen worden natuurlijk snel vies, en dat is helemaal niet erg! Het is natuurlijk wel belangrijk dat ze mooi en netjes blijven Wanneer ze dus vies zijn geworden maak ze dan meteen schoon en laat dit niet langer staan. Zo voorkomt u dat de vuiltjes intrekken en vlekken achterlaten.

Bewaar de schoenen netjes zodat de schoen niet vervormd. Stapel de schoenen bijvoorbeeld niet op elkaar maar bewaar ze netjes in de doos. Door het gebruik van schoenspanners kunt u de schoenen ook netjes houden en zorgen dat de pasvorm netjes blijft.

Bekijk hier de Xsensible wandelschoenen