Menu
Menu

Advies Trailrunning Schoenen

Trail Running

Wat is Trail Running?

Trailruning is een vorm van off-road hardlopen waarbij u niet op een verharde weg rent, maar gebruik maakt van smalle paadjes, onverharde wegen, rotsen, keien, zand- of modderpaden en andere natuurlijke obstakels. Trailrunning zorgt voor meer uitdaging en traint uw beenspieren op een extra goede manier. Deze vorm van hardlopen is tegenwoordig behoorlijk in populariteit aan het stijgen en zorgt ervoor dat steeds meer mensen de natuur in trekken om te sporten.

Bij Trailrunnen is het heel belangrijk dat u gebruik maakt van een goede schoen, waarmee u zo comfortabel mogelijk de natuurlijke routes kunt trotseren. Het assortiment hardloopschoenen bestaat uit hardloopschoenen voor dames of voor heren, die allemaal zeer geschikt zijn om trail running mee te beoefenen.

Wat is belangrijk bij een Trail Running schoen?

Grip

Bij Trail Runnen is het belangrijk dat de schoenen een goede grip hebben. U rent namelijk door modder, over rotsen, keien en bospaden of op andere onverharde wegen. Bij het lopen door modder heeft u bijvoorbeeld een noppenprofiel nodig, terwijl noppen juist snel afsluiten bj het hardlopen over rotsen.

Flexibiliteit

Gaat u vaak hardlopen op routes met veel rotsen of bergen? Dan is het verstandig om een flexibele trail running schoen aan te schaffen. Bij het afdalen is het namelijk van belang dat de schoen soepel meebeweegt met uw voet, zodat u de voet op de juiste manier kunt plaatsen tijdens het rennen.

Stabiliteit

Tijdens het rennen op onverharde wegen en rotsen, vangen uw voeten veel klappen op. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een schoen die ondersteuning biedt aan de enkels. Een trail running schoen met goede stabiliteit voorkomt valpartijen en blessures en zorgt ervoor dat u comfortabel kunt blijven sporten.

Gewicht

Het belang van het gewicht van de schoen wordt vaak onderschat, maar kan met name bij wedstrijdlopen erg belangrijk zijn. Een lichte schoen zorgt bijvoorbeeld voor meer snelheid, maar biedt daarentegen minder ondersteuning aan de voet. Een zwaardere schoen verkleint de kans op blessures, maar loopt ook zwaarder.

Gore-Tex of Mesh?

Gore-Tex

Gore-Tex is een materiaal dat speciaal is ontwikkeld om een waterafstotende of waterdichte laag te creëeren bij outdoorkleding- en schoeisel. Gore-Tex heeft een redelijk ademend vermogen en kan goed water afvoeren. Loopt u vaak door nat gras, modder, plassen, zachte sneeuw of doorkruist u wel eens beekjes? Dan raden wij u aan om te kiezen voor een schoen van Gore-Tex.

+Water- en vuilafstotend+Redelijk ademend vermogen+Voert goed water af+Fijn om te gebruiken bij natte weersomstandigheden-Erg warm tijdens zomerperioden-Grotere kans op zweetvoeten

Mesh

Het materiaal 'mesh' heeft een open structuur, waardoor de schoenen een hoog ademend vermogen hebben. Dit is ideaal wanneer u snel last heeft van warme voeten, of wanneer u gaat hardlopen tijdens de zomerperiode. Mesh is een uitstekende keuze tijdens warme en droge periodes. Ook is dit materiaal ideaal om te dragen wanneer u tijdens het rennen niet in contact komt met water.

+Hoog ademend vermogen+Voorkomt zweetvoeten+Ideaal tijdesn warme en droge perioden-Niet waterdicht-Stoot minder gemakkelijk vuil of modder af-Niet handig om te gebruiken tijdens regenachtige dagen of bij nat gras

Dames of Heren?

Onze topmerken

Salomon

Salomon is een Frans merk dat zich richt op de productie van innovatieve outdoorproducten met een modern design. Het merk heeft een collectie trailrunning schoenen die niet alleen een hoge mate van comfort hebben, maar ook nog eens jarenlang meegaan. De trailrunningschoenen van Salomon kenmerken zich door de hoogwaardige kwaliteit en de hoge gebruiksvriendelijkheid. Eén van de beste merken die u kunt krijgen voor trailrunning!


The North Face

The North Face is een wereldberoemde speler op het gebied van outdoorartikelen. Dit Amerikaanse kwaliteitsmerk heeft dankzij haar jarenlange ervaring en kennis een goede collectie trailrunning schoenen op de markt gezet, waarmee u verzekerd bent van een comfortabele sportsessie. Of u nou op zoek bent naar hardloopschoenen voor mannen of vrouwen, The North Face heeft het! Kies uit diverse designs en kleuren en stem uw schoenen precies af op uw hardloopoutfit voor een stijlvolle look.


New Balance

New Balance is ook een zeer bekende speler op het gebied van sportschoenen. Het merk is met name geliefd onder jongeren vanwege de moderne designs die precies zijn afgestemd op de laatste trends op het gebied van mode. De trailrunning schoenen van New Balance zijn daar zeker geen uitzondering op. Deze hardloopschoenen hebben stevige zolen die zeer geschikt zijn voor gladde of natte ondergronden en zijn daarnaast gemaakt van materialen die lang meegaan. Ideaal voor uw sportsessie!


Een greep uit het assortiment