Menu
Menu

Backpack inpakken

Inpaklijst

Hoe pak ik mijn backpack het beste in?

Backpack inpakken

Een slecht ingepakte backpack kan voor veel problemen en last zorgen tijdens het reizen. Zo zal de backpack minder gemakkelijk in- en uit te pakken zijn en is het bovendien vooral heel slecht voor het lichaam. De schouders, rug en heupen kunnen veel pijn opleveren wanneer een zware backpack verkeerd gedragen wordt.

Het draagcomfort van een backpack is dus eigenlijk nog belangrijker dan het design of de prijs. Van het totale gewicht van de backpack komt ongeveer 70 tot 80%, mits goed ingepakt, te rusten op de heup. De manier van inpakken bepaalt dus voor het grootste gedeelte of een backpack goed past en fijn aanvoelt. Zoals hiernaast op de afbeelding wordt weergeven is het aan te raden om de zwaarste bagage zo dicht mogelijk tegen de rug in te pakken. Denk hierbij aan tentonderdelen, schoenen, (zwaar) kookgerei of dikke kleding.

Onder de zwaarste bagage kan vervolgens een slaapmatje en/of slaapzak worden geplaatst, zodat deze niet buiten aan de backpack hoeven te bungelen. Buiten het feit dat dit niet lekker loopt, is het risico op diefstal of ergens aan blijven haken een stuk groter. Verder van de rug af en naast het zware deel kunnen de minder zware spullen worden opgeborgen, zoals kleding, handdoeken, strandlakens, toiletspullen, een waszak en andere medium zware bagage.

Handige inpak tips

Tip 1: Slim inpakken

Slim inpakken kan in principe iedereen. Er zijn alleen wat handige trucjes en accessoires voor nodig om precies op de juiste manier uw backpack in te pakken. Zo kunt u uw kleding oprollen om relatief meer ruimte in uw backpack over te houden. Daarnaast zorgt dit er voor dat bijvoorbeeld t-shirts minder snel kreuken. Behalve het oprollen van uw kleding kunt u uw kleding en accessoires ook inpakken in speciale bagage organisers. Op deze manier weet u precies wat u waar in stopt en kunt u naast inpakken ook weer makkelijk uitpakken. Wel zo handig als u op doorreis bent en op verschillende plaatsen overnacht.

Tip 2: Compressiezak

Naast een plastic of stoffen zak kunt u ook kiezen voor een compressiezak, ook wel bekend als vacuümzak. Het voordeel van zo'n compressiezak ten opzichte van een plastic zak is het feit dat deze minder geluid maakt en minder geuren afgeeft. Wanneer u verblijft in hostels tijdens uw reis is dit wel zo prettig voor andere reizigers. Het grootste voordeel van een compressiezak is de beperkte ruimte die deze zak inneemt doordat de lucht uit de zak verdwijnt. Kijk in ons assortiment organisers om de juiste vacuumzakken voor uw vakantie te vinden.

Tip 3: Handig inpaksysteem

Losse t-shirts, broeken en truien zijn onhandig in- en uit te pakken. Tijdens het inpakken van uw backpack kunt u er daarom ook voor kiezen om elke soort kleding in één zak te verzamelen. T-shirts bij t-shirts, sokken bij sokken, ondergoed bij ondergoed, etc. Op deze manier herkent u sneller de juiste zak en heeft u uw kleding gemakkelijker bij de hand. Onze handige pack-it systemen kunnen u helpen een handig inpaksysteem te creëren.

Tip 4: Reisflesjes

Shampoo, douchegel, haargel, bodylotion.. Dagelijkse toiletspullen zoals deze nemen veel ruimte in de backpack in. Om dit te voorkomen kiezen veel doorgewinterde backpackers er voor om reisflesjes te gebruiken. Deze flesjes, veelal gemaakt van siliconen, kunnen makkelijk worden voorzien van de juiste vloeistoffen en mogen mee in het vliegtuig.

Best verkochte reisartikelen