Menu
Menu

Beste backpack

Welk type backpack?

Backpack 20-30 L

1-2 dagen
Een backpack van 20 tot 30 liter is ideaal voor mensen die slechts een paar dagen weg gaan en activiteiten als wandelen en fietsen gaan ondernemen. Een kleine backpack heeft daarbij de voorkeur boven een normale dagrugzak, aangezien deze vaak sterker is en een beter comfort biedt. Een kleine backpack kan tevens worden gebruikt als dagrugzak wanneer u langer op reis gaat en daarbij ook een grote backpack gebruikt.Backpack 30-50 L

1-7 dagen
Een backpack van 30 tot 50 liter is geschikt voor meerdaagse trips die niet langer duren dan een week. U gaat bijvoorbeeld een actieve korte vakantie of stedentrip ondernemen. Een backpack met een dergelijke inhoud is compact, gemakkelijk verstelbaar en biedt voldoende comfort om vlot te kunnen reizen. Wanneer u voor een backpack kiest met een inhoud tussen de 30 en 50 liter bent u in staat om meerdere stuks kleding mee te nemen en heeft u voldoende ruimte over voor andere accessoires.

Backpack > 50 L

7+ dagen
Bent u van plan een lange reis te maken of gaat u backpacken in bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika? Kies dan voor een backpack met een minimale inhoud van 50 liter. U dient namelijk voor meerdere weken kleding en onderhoud mee te nemen en dient rekening te houden met de temperaturen op de plaats van bestemming. Doordat u vaak onderweg bent of reist door ongerepte gebieden biedt een backpack veel meer comfort en gemak dan een koffer of reistas.

Kies de juiste inhoud

Waar gaat u naartoe?

De inhoud van onze backpacks wordt weergegeven in liters. Voor een lange backpacktrip in Azië waarbij u te maken krijgt met verschillende klimaten en weersomstandigheden, is een ruime backpack of trekkingrugzak nodig. Op extra ruimte voor bijvoorbeeld een slaapzak of warme kleding is op deze manier gerekend.

Bij een verre reis naar een tropisch oord, zoals Zuid-Amerika of Zuidoost Azië, is dus vaak een ruime backpack nodig. Wij adviseren u om een backpack te kiezen met minimaal 60 liter inhoud, zodat u genoeg in kunt pakken voor meerdere weken reizen. Gezien het warme klimaat in deze streken kan het echter zo zijn dat u er liever voor kiest om minder (en lichtere) kleding mee te nemen in een backpack met een kleinere inhoud. Op deze manier ontziet u uw schouders en rug. Voor reizen naar warme oorden adviseren wij desondanks om te kiezen voor een backpack met minimaal 40 liter inhoud.

Wat neemt u mee?

De inhoud van een backpack is één van de belangrijkste aspecten bij uw keuze. Bedenk goed wat u nodig heeft tijdens uw reis. Reist u naar een koude bestemming waarvoor veel warme kleding nodig is of kiest u juist voor een tropische bestemming waarbij een zomerse outfit voldoet? Bedenk dat er een groot verschil aan volume zit tussen deze twee keuzes, aangezien warme kleding veel meer volume inneemt dan lichte kleding.

Verblijf

Verblijft u enkel in hotels en hostels of staat kamperen ook op de planning? In het laatste geval dient u bijvoorbeeld rekening te houden met extra ruimte voor kampeerspullen zoals een slaapzak, slaapmat of zelfs een tent. Het kan voorkomen dat u bijvoorbeeld ook plek moet reserveren voor kookaccessoires zoals een gasstel, thermosfles, maaltijdset of bestek.

Wat gaat u precies doen?

Gaat u tijdens uw reis bijvoorbeeld bergen beklimmen of hiken door dichte bebossing, houdt dan rekening met het feit dat sommige backpacks beschikken over vele lussen, touwtjes en andere uitstekende onderdelen. Deze kunnen gevaarlijk zijn tijdens eerdergenoemde outdoor activiteiten. Outdoorsupply raadt dan ook aan om een backpack aan te schaffen zonder zulke uitstekende onderdelen wanneer u van plan bent om een dergelijke actieve reis te ondernemen.

Wanneer u gaat kamperen tijdens uw reis, is het juist ontzettend handig wanneer u meerdere lussen, touwtjes en andere losse onderdelen tot uw beschikking heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een slaapzak, slaapmat of klamboe aan uw backpack vast maken of die extra paar kookaccessoires.

Backpack inpakken

Hoe pak ik mijn backpack het beste in?

Een vaak voorkomende fout is het feit dat veel mensen allereerst afgaan op het design van de backpack, leuke extra's of de lage prijs. Wat echter een veel belangrijker aspect vormt bij de aanschaf van de ideale backpack, is het draagcomfort. Zorg ervoor dat u een backpack aanschaft die perfect past bij uw lichaam.

Van het totale gewicht van uw bagage dient ongeveer 70 tot 80% op de heupen gefixeerd te worden. Door het gewicht vooral op de heupen te fixeren voorkomt u een verkeerde houding en pijn aan de schouders en rug. Het is dan ook belangrijk dat u de backpack goed afstelt, inpakt en past

Zoals hiernaast op de afbeelding wordt weergeven is het aan te raden om de zwaarste bagage zo dicht mogelijk tegen de rug aan te plaatsen. Een opgerold slaapmatje of slaapzak kan hier onder worden geplaatst. De zwaarste bagage zoals tentonderdelen, schoenen, dikke kleding en (zwaar) kookgerei moeten dus zo dicht mogelijk tegen de rug worden opgeborgen. In het medium gedeelte boven de slaapzak en voor de zwaarste spullen kunt u overige kleding, kookgerei en toiletspullen bergen. Het lichte vak bestaat uit accessoires als een zaklamp, zakmes, drink- of thermosfles, maaltijdset, fototoestel en telefoon. In de losse vakjes, bijvoorbeeld in het rugpand (tip), kunnen belangrijke zaken als een paspoort, portemonnee, los geld en andere waardevolle spullen worden bewaard.

Optimaal inpakken

Wanneer u veel moeite heeft met het inpakken van uw bagage en hierbij vrijwel altijd stress ervaart, dan is het Pack-It System van Eagle Creek een goede tip. Alle items uit deze collectie vormen een extra hulpmiddel om uw rugzak, reistas of backpack zo effectief en gemakkelijk mogelijk in te pakken. Op deze manier vindt u tijdens uw vakantie snel terug wat u nodig hebt en is dit altijd netjes opgeborgen. Bekijk hier de complete collectie van Eagle Creek Pack It.

Backpacks voor mannen & vrouwen

Backpacks voor mannen

Er zijn geen speciale backpacks voor mannen. In principe past een man met een normaal postuur iedere soort backpack. Sommige backpacks uit ons assortiment zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende maten. Bent u erg lang, houdt dan rekening met het feit dat een backpack met een verstelbare ruglengte meer comfort zal bieden.

Bent u juist klein of smal van postuur, dan is een backpack met smallere schouderbanden en een korter rugpand de juiste keuze. De ruglengte is bij elke backpack enigszins aan te passen door de verstelbare schouderbanden, waardoor de meeste mannen kunnen kiezen uit een groot aanbod geschikte backpacks.

Backpacks voor vrouwen

Hoewel de meeste normale backpacks unisex zijn, zijn er ook speciale backpacks voor vrouwen en smallere mannen. Omdat de gemiddelde man over het algemeen gezien een langere rug en bredere schouders heeft dan de gemiddelde vrouw, zijn er speciale backpacks voor vrouwen die hier volledig op afgesteld zijn. Deze backpacks voor vrouwen beschikken namelijk over een korter draagsysteem en smallere schouderbanden. Het is ook mogelijk om als smallere, kleinere man te kiezen voor een backpack voor vrouwen. Door te kiezen voor een smallere backpack met een korter draagsysteem, zal het draagcomfort aanzienlijk verbeteren. Andersom is het ook mogelijk om als langere of bredere vrouw te kiezen voor een unisex backpack.

Wat is uw ruglengte?

Ruglengte bepalen

Om er zeker van te zijn dat u de juiste backpack kiest voor uw postuur, kunt u uw ruglengte opmeten. Het is aan te raden uw rug op te meten zonder schoenen en met zo min mogelijk (boven)kleding. De ruglengte wordt verticaal gemeten vanaf de bovenkant van uw nek, ter hoogte van uw schouders. Door uw hoofd voorover te buigen vindt u een uitstekende nekwervel ter hoogte van de schouders.

Het is aan te raden om iemand anders te vragen uw ruglengte op te meten, zodat er zo nauwkeurig mogelijk kan worden gemeten. Zorg ervoor dat het meetlint strak langs uw rug naar de heupen toe loopt. Op deze plaats zullen de heupbanden van uw backpack komen te rusten en daarmee dus ook de zwaarste bagage. De afstand van de overgang van nek tot schouders naar de heupen is uw ruglengte. Wanneer u uw ruglengte heeft berekend, weet u precies welke backpacks voor u geschikt zijn.

Neem een relatief kleine backpack wanneer u een ruglengte van korter dan 40 cm heeft, een middelgrote bij een ruglengte van 40 tot 45 cm en een grote of extra grote backpack bij een ruglengte van meer dan 45 cm.

Heeft u een voorkeur voor een bepaald merk?

Black Diamond is al ruim 50 jaar een toonaangevende speler in de outdoorwereld. De backpacks van Black Diamond kennen moderne, innovatieve designs die backpackers, bergbeklimmers en sporters omarmen.

The North Face staat garant voor mooie, stijlvolle designs en jarenlange ervaring in de outdoorwereld. Met een backpack van The North Face bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige backpack die er ook nog eens trendy uit ziet.

Eagle Creek heeft ontzettend veel ervaring in het ontwerpen van onverwoestbare backpacks met een duurzame herkomst. Daarnaast is het Pack-It System, een revolutionair inpaksysteem, onderdeel van Eagle Creek.

Dit kwaliteitsmerk heeft een mooie collectie backpacks in verschillende kleuren en afmetingen. Deuter staat bekend om de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.


Ons advies

Dagtrips

U gaat slechts 1 of 2 dagen weg en blijft relatief dicht bij huis. U wilt een backpack aanschaffen voor een stedentrip naar Parijs, een wandeltocht in de Ardennen of een dagje fietsen in Duitsland. Veel ruimte voor bagage heeft u niet nodig, maar u wilt wel extra kleding en bijvoorbeeld een lunchbox, waterfles of andere accessoires in kunnen pakken.

Een backpack met een inhoud van 20 tot 30 liter is dan het meest geschikt voor u. Deze backpacks geven u extra comfort aan de schouders en rug en bieden bovendien voldoende inhoud. Voor een wandel- of fietstocht is een backpack van 20 liter echter sterker aan te bevelen dan een backpack van 30 liter.

Actieve korte vakantie

Voor een actieve, korte vakantie of stedentrip zoekt u een backpack waar u voldoende kleding voor een week in kunt vervoeren. U gaat bijvoorbeeld kamperen, rondtrekken of naar een meerdaags festival waar u tevens overnacht. De backpack dient echter niet té groot uit te vallen en moet natuurlijk comfortabel zitten.

Wij adviseren een backpack te kiezen met een inhoud van minimaal 20 liter en maximaal 50 liter. Bedenk goed dat een zware backpack niet fijn loopt wanneer u gaat wandelen, fietsen of andere actieve activiteiten. Kies uw bagage zorgvuldig en neem enkel spullen mee die u echt nodig heeft.


Verre reis

Wanneer u gaat backpacken of rondreizen in verre bestemmingen als Azie of Zuid-Amerika, dan adviseren wij om te kiezen voor een backpack met een minimale inhoud van 50 liter. Om zeker te zijn dat u voldoende bagage in kunt pakken voor meerdere weken reizen is het aan te raden om een backpack te kiezen die voldoet aan deze eis.

In een backpack van 50 liter of meer passen al snel ruim 10 t-shirts en overhemden (of 3 tot 5 truien) en 4 tot 6 (korte) broeken. Denk aan het feit dat u vaak ook een tweede paar (berg)schoenen, ondergoed, sokken en badkleding mee dient te nemen in de backpack. Een te kleine backpack is niet fijn, maar een te grote en dus te zware tas is ook niet aan te raden.

Best verkochte backpacks