Menu
Menu
-

Afmetingen bagage

Ik ga op vakantie en ik neem mee...


Het plannen van een reis kan erg stressvol zijn. Het is belangrijk om te weten welk formaat koffer of tas u mee mag nemen het vliegtuig in als handbagage en wat er allemaal in mag zitten en wat niet. Om ervoor te zorgen dat u zonder zorgen op vakantie kunt gaan, willen wij deze stress graag wegnemen door u een eindje op weg te helpen met het inpakken van uw bagage.


Ihr Reisegepäck


Hoe groot mag mijn koffer zijn?

Welk formaat ruimbagage koffer u mag gebruiken, is volledig afhankelijk van uw boeking. Dit kan variëren van 10 tot 15 kilo koffers met een inhoud van 45 tot 70 liter, tot +20 kilo koffers met een inhoud van meer dan 95 liter. Echter is dit voor handbagage net iets anders. De handbagagekoffers hebben vaak een maximum formaat omdat ze (meestal) mee het vliegtuig in gaan en kan iets verschillen per maatschappij.

Een handbagage koffer is een koffer met een inhoud van 25 tot 45 liter waarin u gemiddeld maximaal 10 kilo* mee mag nemen. De koffer mag niet groter zijn dan 56 centimeter hoog, 45 centimeter breed en 25 centimeter diep (56 x 45 x 25 cm). Het is belangrijk dit niet te overschrijden want dan kan het zo zijn dat u extra moet bijbetalen of spullen moet achterlaten.

Maatschappij

Toegestane bagage

Maximale afmeting

Maximaal gewicht

Air France

1 handbagage + 1 accessoire

55 x 35 x 25 cm

12 kg

British Airways

1 handbagage + 1 accessoire

56 x 45 x 25 cm + 40 x 30 x 15 cm

Totaal: 23 kg

Brussels Airlines

1 handbagage + 1 accessoire

55 x 40 x 23 cm + 40 x 30 x 10 cm

Totaal: 12 kg

Corendon

1 stuk handbagage

55 x 35 x 25 cm

8 kg

Emirates

1 stuk handbagage

56 x 45 x 25 cm

7 kg

Iberia

1 stuk handbagage

56 x 45 x 25 cm

Onbeperkt

KLM

1 handbagage + 1 accessoire

55 x 25 x 35 cm + 40 x 30 x 15 cm

12 kg

TUI

1 stuk handbagage

55 x 40 x 25 cm

10 kg

Vueling

1 handbagage + 1 accessoire

55 x 40 x 20 cm + 35 x 20 x 20 cm

10 kg + n.v.t.

Om het zo duidelijk mogelijk te maken hebben wij van een aantal grote of veel voorkomende vliegmaatschappijen het maximale toegestane formaat en gewicht van de handbagage voor u hieronder in een tabel gezet. Mocht uw vliegmaatschappij hier niet tussen staan, dan is het verstandig om de website van de maatschappij te raadplegen.


Bequem den Koffer packen


Handig uw koffer inpakken

Het is belangrijk om te weten wat er wel en niet in uw handbagage mag, vliegtuigmaatschappijen en luchthavens hebben hiervoor namelijk een aantal regels opgesteld. Zo zit er een maximum op het aantal milliliters aan vloeistoffen die u in uw handbagage mee mag nemen (maximaal 1 liter totaal) en mag bijvoorbeeld een powerbank tot 100 Wh zijn. Weet dus wat u in uw handbagage kunt meenemen en wat u beter in uw (indien u dit meeneemt) ruimbagage kunt stoppen. Daarnaast is het efficiënt inpakken van de spullen in uw handbagage altijd fijn. Zo kunt u de spullen die bij de douane uit uw tas moeten er snel uit halen en kunnen er meer spullen mee op reis.

In 6 stappen uw handbagage inpakken

Vindt u het inpakken van uw handbagage ook lastig? Dat begrijpen wij helemaal, een koffer lijkt altijd te klein te zijn. Met deze handige tips helpen wij u om uw koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken zodat u het meeste mee kunt nemen.

 • Begin met het inpakken van kleding, schoon ondergoed, sokken, etc.


  - Pak 2 bovenstukken per rok of broek, meer is vaak niet nodig;


  - Vouw uw kleding die niet mag kreuken op met een van de Pack-It opbergsystemen, zo komt dit zonder kreuken aan op uw bestemming. Rol overige kleding op om ruimte te besparen met een 'Compression Sac';


  - Neem een opvouwbare 'Laundry Sac' mee om uw vuile was te scheiden van uw schone kleding.
  -

 • Stop zware spullen het dichtst bij de wieltjes, hierdoor wordt het gewicht gelijk verdeeld
  -

 • Stop breekbare spullen in uw sokken, denk bijvoorbeeld aan parfum, de sokken zijn een extra beschermlaag
  -

 • Stop elektronica ergens bovenin uw bagage. Op Schiphol hoeft het al bijna nooit meer, maar in sommige landen moet u uw elektronica nog uit uw bagage halen. Door deze bovenop te leggen is dit snel binnen handbereik bij de controle.
  -

 • Stop vloeistoffen in een hersluitbaar doorzichtig zakje bovenin uw bagage, hierdoor kunt u er bij de douane gemakkelijk bij. Per stuk mogen de vloeistoffen maximaal 100 milliliter zijn en u mag in totaal 1 liter aan vloeistof in uw handbagage hebben.
  -

 • Om uw bagage makkelijk terug te vinden en te beveiligen, kunt u een van de tassen accessoires gebruiken.


-

Eagle Creek Pack-It Systemen

Eagle Creek heeft een breed scala aan handige inpaksystemen waarmee u uw koffers en tassen gemakkelijk en overzichtelijk kunt inpakken. Denk bijvoorbeeld aan een opvouwbare waszakken, toilettassen, kabelzakken maar ook kledingzakken of schoenenzakken. Er zijn verschillende maten waardoor u voor zowel een grote- als voor een kleine koffer de juiste afmetingen kunt vinden. Neem snel een kijkje in de ruime collectie en laat u verrassen door de vele opties die Eagle Creek biedt.


Een greep uit ons assortiment
-