Menu
Menu

Alles over Helly Hansen

De geschiedenis van Helly Hansen

Al in 1877 werd het merk Helly Hansen in Noorwegen opgericht. De scheepskapitein Helly Juell Hansen bedacht tijdens een van zijn koude vaartreizen een manier om zichzelf en zijn bemanning te beschermen tegen de kou en de regen. Bij thuiskomst begon hij samen met zijn vrouw Maren Margarethe grof linnen te weken in lijnzaadolie en richtte hij vervolgens het bedrijf Helly Hansen op.

Begin twintigste eeuw groeide Helly Hansen uit tot een wereldwijde speler op het gebied van waterdichte winterkleding. Helly Hansen werd door vele geroemd door het constant streven naar innovatie. De twintigste eeuw wordt dan ook gekenmerkt door de creatie van verschillende nieuwe technologieën die nu nog gebruikt worden zoals de LIFA® technologie in 1970 en de LIFA®MERINO in 1990.

In de eenentwintigste eeuw zet de uitbreiding van Helly Hansen onverminderd door met de creatie en verbetering van technologieën en het uitbreiden van de collectie met bijvoorbeeld snowboots. Ondertussen wordt het merk Helly Hansen door veel professionals gedragen en aangeraden, in de bergen, op de oceanen en op veel werkterreinen. Het merk werkt samen met professionals van over de hele wereld om functionele producten te ontwikkelen die innovatief zijn en er goed uitzien. Helly Hansen staat voor prestaties, bescherming en veiligheid en is leider in technische en prestatiegerichte ski-, outdoor- en zeilkleding, evenals premium werkkleding maar ook voor normale outdoor activiteiten bent u bij HH aan het juiste adres.

Waarom Helly Hansen?

Materiaal

Het merk Helly Hansen hecht een grote waarde aan duurzaam en milieubewust produceren. Dit begint al bij de eerste stap van het productieproces namelijk de materialen. Helly Hansen maakt alleen gebruik van duurzame en kwalitatieve materialen die met grote zorg bewerkt zijn.

Duurzaamheid

Doordat Helly Hansen alleen gebruik maakt van kwalitatieve materialen hebben diens producten een hoge levensduur. Dit is een belangrijk streven van dit merk. Zo wordt het onnodig gebruik van nieuwe materialen voorkomen en kunt u extra lang gebruik maken van uw nieuwe jas of trui.

Productieproces

Tijdens de productie van de Helly Hansen collectie wordt er een grote waarde gehecht aan maatschappelijk verantwoord produceren. Zo gelden er strikte veiligheidsmaatregelen en wordt onderdrukking van kleine ondernemingen voorkomen. Veilige werkplekken staan centraal bij Helly Hansen.

Recycling

Helly Hansen maakt steeds vaker gebruik van recycling bij het productieproces. Zo vindt er minder uitstoot plaats en wordt het afval aanzienlijk verminderd. Elk jaar probeert dit merk hier meer verantwoordelijkheid voor te nemen en dit proces nog intensiever toe te passen.