Menu
Menu
-
-

Alles over Ortovox

Over Ortovox

Ortovox


Het ontstaan

In het jaar 1980 werd het merk Ortovox door Gerald Kampel en Jürgen Wegner opgericht. Beide mannen hielden erg van de wintersport en geloofde dat het mogelijk moest zijn om veiliger de berg te betreden dan op dat moment mogelijk was. De heren brachten dat jaar de eerste Lawinepieper op de markt. Dankzij de verschillende frequenties waarop deze pieper kon uitzenden werd de mogelijkheid om gevonden te worden onder een berg van sneeuw aanzienlijk vergroot.


In de jaren '80 en '90 groeide het bedrijf Ortovox met een grote snelheid. Zo werden de eerste beschermde rugzakken ontwikkeld en werd het assortiment aan lawinepiepers aanzienlijk vergroot. Doordat de producten oprecht een bijdrage droegen aan de veiligheid werd de vraag naar de producten van Ortovox alleen maar groter.


Ortovox is vanaf 2000 de grootste leverancier van skiproducten en producten om uw veiligheid op de berg te vergroten. Dankzij de combinatie van ervaring en de zoektocht innovativiteit worden de producten van Ortovox steeds veiliger. Met de items van Ortovox gaat u met comfort en veiligheid de bergen in, daarom mag de items van dit merk zeker niet ontbreken in uw collectie! Klik op onderstaande link voor een compleet overzicht van de producten van Ortovox.

Het systeem

Een goede voorbereiding

Voordat u het hooggebergte betreed tijdens het wandelen of skiën is het verstandig om uzelf goed voor te bereiden. Wanneer u onder een lawine belandt heeft u gemiddeld 15 tot 18 minuten zuurstof waardoor het belangrijk is dat u weet wat u moet doen. Zorg er dus voor dat u voorzien bent van de juiste benodigdheden om een mogelijke lawine te overleven. Om uw veiligheid te vergroten heeft het merk Ortovox een handig systeem bedacht. Door het aan te schaffen van een lawinepieper, een lawinesonde en de lawineschep is er een grotere mogelijkheid om gevonden te worden onder de sneeuw. Lees onderstaande informatie goed door zodat u weet hoe u deze producten moet gebruiken.Een goede voorbereiding betekend niet alleen dat u voorzien bent van de juiste uitrusting maar ook van de benodigde informatie. Zoals waar het gevaar voor lawines het grootste is en wat u moet doen voordat u een zwarte piste betreed. Voor extra informatie over veiligheid in wintersportgebieden raden wij u aan onze adviespagina over Lawinegevaar goed door te lezen.

Ortovox lawanipieper

ortovox schep

1. De Lawinepieper

De lawinepieper levert een grote bijdrage aan het vergroten van uw overlevingskansen. De lawinepieper zend een signaal uit op verschillende frequenties (meestal 457 kHz) waardoor uw locatie onder een bergsneeuw kan worden vastgesteld. De kleine en lichtgewicht piepers van Ortovox zijn daarnaast eenvoudig om te vervoeren. U dient de pieper aan te zetten wanneer u begint met skiën, wandelen of snowboarden.

2. De Lawinesonde

De lawinepieper geeft een indicatie over uw locatie maar om de exacte locatie te constateren heeft u een lawinesonde nodig. De sonde is eigenlijk een lange inklapbare 'stok' waarmee u door de sneeuw kunt prikken. Zo kunt u de exacte positie van een persoon vaststellen en weet u hoe diep de persoon in kwestie zich bevindt. Doordat de sonde een lichtgewicht heeft en tevens ingeklapt kan worden kunt u deze eenvoudig vervoeren.

3. De Lawineschep

Wanneer u of uw partner met de sonde is gelokaliseerd moet u de persoon zo snel mogelijk uitgraven. Hiervoor is een schep een perfect hulpmiddel. De scheppen van het merk Ortovox hebben een extra groot blad waardoor u eenvoudig veel sneeuw kunt weg scheppen. Doordat de scheppen demonteerbaar zijn kunt u deze tevens handig vervoeren. Een combinatie van de pieper, sonde en schep vergroot uw overlevingskansen!

Extra veiligheid

De Lawine Airbag

Voor mensen die op zoek zijn naar extra veiligheid of voor waaghalzen die extra gevaar lopen kunt u de Ortovox Lawine Airbag aanschaffen. De Airbag rugzak vormt zich tijdens een lawine tot een lucht gevulde 'airbag'. Deze zorgt ervoor dat u minder weegt dan de sneeuwmassa waardoor u in staat bent om boven de sneeuw te blijven. Indien u toch onder de sneeuw komt is de Airbag voorzien van een luchtsysteem zodat uw overlevingskansen alsnog toenemen. Ook zult u minder diep onder de sneeuw bedolven worden met dit product. De Lawine Airbags van het merk Ortovox zijn beschikbaar in verschillende maten en ook de losse airbag accessoires zijn online te koop.

De Ski rugzakken

Met een ski rugzak bent u eenvoudig in staat om uw spullen op te bergen zodat u handen vrij blijven tijdens het bewegen. Tevens kunt u in een goede rugzak de pieper, sonde en schep vervoeren zonder dat deze in de weg zitten. Een goede ski-rugzak kunt u herkennen aan het kwaliteit van het materiaal. Deze is goed bestand tegen water en kan goed tegen een stootje. Daarnaast moet een ski rugzak goed op uw rug zitten zonder dat de rugzak bij elke beweging verschuift of u hindert. Daarom heeft een ski rugzak vaak verstelbare schouderbanden en een verstelbare taille- en borstband. Klik op onderstaande afbeelding voor een compleet overzicht van de Ortovox ski rugzakken.

Een greep uit ons assortiment: